HandbollUnder den gångna veckan blev det klart att den reslige (198 cm) 20-åringen fortsätter sin handbollskarriär i sin fostrarförening. Vi träffade ”Vine ” för en kort intervju.

Vilka var de viktigaste orsakerna till att du valde en fortsättning i Sjundeå IF?

  • Jag älskar handboll och trivs väldigt bra både i laget och Sjundeå, för mej fanns nog egentligen inga verkliga orsaker att ens fundera på ett annat alternativ! Till hösten har jag sökt studieplats på klasslärarutbildningen i Helsingfors, nu kan jag (och föreningen!) bara hoppas och tro att jag blir antagen.

Vilka är dina starkaste egenskaper som spelare?

  • Min speluppfattning hjälper mej att läsa spelet både i anfall och försvar. Jag är rätt lång, vilket ger en bra räckvidd, det har man nytta av i så gott som alla moment i spelet.

Har du några egenskaper du speciellt borde utveckla?

  • Jag behöver nog få bättre fysik, styrka och löpkondition alltså.

Du har trots din unga ålder redan en hel del erfarenhet av herrlandslaget. Vilken roll och feedback har du fått av landslagsledningen?

  • Min roll har nog varit mest defensiv, jag måste bli bli starkare och få ett bättre fotarbete.

Du har spelat både som M6 (center) och på niometer i klubblaget, vilken spelplats trivs du bäst på?

  • Har faktiskt funderat en del på detdär, mest har jag nog spelat på linjen och trivs riktigt bra där.

Vad förväntar du dej av nästa säsong?

  • Intressant att se vad det nya tränarteamet för med sig. Jag förväntar mej också att SIF skall bli ett besvärligt lag för motståndaren att möta speciellt på vår hemmaplan, där vi alltid har ett helt fantastiskt publikstöd. Det hoppas vi förstås ha även under nästa säsong. Den gångna säsongen drabbades vi av många skador, nu vill jag gärna se att vi hålls skadefria och kan hävda oss också i play-offs skedet.

Din hälsning till Sjundeåanhängarna:

  • Jag hoppas ni fortsätter stötta oss under matcherna lika mangrant och engagerat som hittills, laget behöver er!