Tuore Suomen Cup-mestari BK-46 hävisi keskiviikkona kotiottelunsa niukasti Riihimäen Cocksia vastaan. Cupin finaalissa Dicken kaatui selvin lukemin, mutta viikkoa myöhemmin puntit olivat tasoittuneet merkittävästi; BK:n vierailu Pirkkolassa päättyi lukemiin 33-33.

Nico Rönnbergin loukkaantuminen cupin finaalissa ei voinut olla vaikuttamatta joukkueen otteisiin. Vaikka mies pelasi Cocksia vastaan, ei panos kuulopuheiden perusteella mukaan ollut vielä ihan sataprosenttinen. Kentällä ollessaan Rönnberg pystyy usein yksin, tai yhdessä Jac Karlssonin kanssa, järjestämään vastustajan puolustukselle todella hankalat oltavat. Elleivät he itse pääse maalipaikkoihin, joku joukkuekavereista todennäköisesti pääsee. Puolustuspäässä BK pystyy liikkuvuudellaan ja hyvällä pelinluvullaan hyydyttämään vastustajien kuviot.

SIF:ltä vaaditaan lauantaina kärsivällisyyttä ja huolellisuutta varsinkin hyökkäyspäässä. Huonot syötöt tai puolivillaiset ratkaisut avaavat BK:n laitureille paikat teräviin vastaiskuihin. Pallon toimittamisesta maaliin vastaavat usein Sebastian Säkkinen tai Linus Lindberg.

SIF lähtee otteluun kaksi ylemmän loppusarjan tappiota niskassaan altavastaajana, mutta ei alistuneena. Dicken-ottelusta mukaan otettavaksi jäi ainakin se, että viimeistelyissä on oltava huolellinen. Tappio-ottelussa Dickeniä vastaan SIF pystyi varsinkin ottelun alussa luomaan useita laadukkaita maalipaikkoja, mutta viimeistelyissä ei oltu tarpeeksi huolellisia.

Kotijoukkueelle tarjoutuu nyt uusi mahdollisuus hakea kokemusta kotimaisen huippujoukkueen kohtaamisesta. Siitä kokemuksesta voi olla hyötyä jatkopeleissä. Varmaa on, että BK haluaa näyttää paikallisvastustajalleen kaapin paikan.

Ottelu pelataan ilman yleisöä Fennia Arenalla lauantaina 20.2 kello 17.00. Tule mukaan pelin tuoksinaan SolidSportilla, jossa selostajana toimii Johan Nyberg.