Kapteeni Andreas Nyström johdattaa joukkueensa, mm. kolmen maajoukkueleiritettävän pelaajan (Sjöblom, Berglund, Lehvonen) tukemana, Fennia Arenalle lauantaina 19.12. Miehistöstä löytyy muitakin mielenkiintoisia pelaajia, mainittakoon heistä esimerkkeinä siuntiolaislähtöinen takamies Elias Nyman sekä kovassa maalivireessä oleva laitapelaaja Niklas Manderoos.

ÅIFK majailee tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä kahden kotikenttävoiton turvin. Pisteitä on siis kertynyt neljä, ne on ansaittu voitoista HC Tallinn:ia vastaan syyskuun lopussa. ÅIFK on pelannut 11 ottelua, tehnyt niissä keskimäärin 26,4 maalia ja päästänyt 32,5. Maininnan arvoista on että peräti neljä ottelua on päättynyt tappioon, jotka joukkue on hävinnyt kolmella maalilla tai niukemmin. SIF:n ja ÅIFK:n edellinen ottelu Samppalinnassa päättyi vierasvoittoon lukemin 29-31.

Hieman paremmassa myötätuulessa joukkueen sarjasijoitus voisi siis olla aivan erilainen. Siksi siuntiolaisilla ei ole varaa lähteä puolivaloilla tähän tärkeään otteluun. Ottelun merkitys on suuri kun tarkastellaan SIF:n mahdollisuuksia selvitä runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. Kun runkosarjan kaksi viimeistä ottelua pelataan tammikuussa vieraskentillä Riihimäellä ja Tallinnassa, olisi suotavaa kerätä pisteitä nyt kun siihen tarjoutuu mahdollisuus kotikentällä.

Kolmen ottelun viikkovauhti ei ole antanut paljoakaan mahdollisuuksia muuhun kuin palauttavaan harjoitteluun, toivottavasti miehet on saatu hyvään iskuun lauantain otteluun.

Se alkaa Fennia Arenalla kello 17.30. Yleisöä ei saada otteluun päästää, mutta SolidSport-tiimi on valmiina välittämään ottelun tuoksinan kotikatsomoihin. Mikä olisikaan vallitsevassa tilanteessa parempi tapa aloittaa lauantai-ilta, kuin ottelun seuraaminen kotisohvalta lämpimästä glögistä ja Johan Nybergin asiantuntevasta selostuksesta nauttien?