121-vuotias HIFK saapuu 100-vuotiaan Sjundeå IF:n vieraaksi käsipallon SM-liigan kolmannella kierroksella. HIFK on sarjassa ehtinyt voittaa HC HIK:n vieraissa ja Turun nimikaimansa kotonaan. Lisäksi se on Suomen cupissa edennyt välieriin mm. pudottamalla puolivälierässä BK-46:n, jonka lyöminen sen kotikentällä on aina varteenotettava suoritus.

HIFK on alkaneelle kaudelle kokenut melkoisia muutoksia, kun uusia pelimiehiä on tuotu lähes kaikille pelipaikoille. Jatkuvuuttakin on, kun vasemmassa laidassa viilettää tuttuun tyyliin pomminvarma viimeistelijä Niclas Ahlgren ja sentterillä häärivät Johannes Bargum sekä Jasu Heino. K9-pelipaikalle hankittu Ardo Puna on Folksam-Arenalla hyvinkin tuttu kasvo vietettyään kaksi loukkaantumisten sävyttämää kautta Siuntiossa. Nyt mies on kuulemma täydessä iskussa, mikä tietää siuntiolaispuolustukselle ja maalivahdeille kovaa iltapuhdetta. O9 takamiehen paikalle on hankittu Kauniaisista tuttu, rutinoitunut pelimies, Sten Toomla joka huhujen mukaan vietti viime kauden mm. tutustumalla jopa Suomeakin eksoottisempiin käsipalloympäristöihin. Oikea laitapelaaja Vladimir Kapinskii on nuoresta iästään (s. 1998) huolimatta todella kovan luokan viimeistelijä. Uusi mies vasemman takamiehen paikalle on Nikita Dolganov. Näin valmennuskaksikko Grinishin-Bäcklund on saanut vahvistusten myötä rutkasti lisää edellytyksiä menestymiselle.

Alkukauden ottelut ovat osoittaneet että HIFK:lla on hyvä vire päällä; maaleja syntyy ja puolustuspää toimii paremmin kuin edelliskaudella. Maalissa ”Toto” Christou on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi, eli on ollut maalillaan todella hyvä. Hänen maalivahtikollegakseen on tullut 197 senttinen Borislav Vladisavljevic.

SIF pääsee näillä näkymin otteluun parhaalla miehistöllään, mikä ei varusmiespalvelusten takia suinkaan ole itsestäänselvyys. HIFK heittää todella kovan haasteen siuntiolaisille ja ottelu antaa ainakin hieman osviittaa siitä mihin SIF-miehistön peli tällä hetkellä riittää. Neljän parhaan joukkoon (ylempi loppusarja) voi melko perustellusti veikata Cocksia ja Dickeniä, mutta kahdesta muusta paikasta taitaa runkosarjassa tulla todella tiukka vääntö.

Ottelu Folksam Arenalla lauantaina 29.9 kello 17.00.

Käsipallo on parasta livenä!

Lauantainen SM-liigakohtaaminen on mielenkiintoinen paitsi sarjan kannalta myös siksi että ensi viikon torstaina Suomen cupin toisessa välieräparissa kohtaavat nimenomaan HIFK ja SIF. Toisessa parissa vastakkain ovat Cocks ja Dicken. Siuntion kannalta on mielenkiintoista huomata että välierä on jo kolmas cup-ottelu putkeen vieraskentällä. Lisäksi tämän otteluparin (HIFK-SIF) voittaja menee finaaliin vieraskentälle, kuinkas muuten? Ei se ihan tasapuoliselta tunnu.