Ottelupari on nähty vastakkain samassa tilanteessa useasti viime vuosina, ottelut ovat usein olleet tiukkoja, vähämaalisia ja jännittäviä. Viime kaudella sarja jäi kesken ja keväällä 2019 SIF eteni välieriin otteluvoitoin 3-2.

Tällä kaudella korona sotki otteluohjelmaa, näin ylemmän ja alemman loppusarjan paikoista käytiin HIFK:n, GrIFK:n ja SIF kesken tiukka vääntö, jossa sijoitukset määriteltiin pistemäärän sijaan ottelukohtaisen pistekeskiarvon mukaan.

SIF pelasi ylemmässä loppusarjassa häviten kaikki kuusi otteluaan. Sarjan edetessä SIF tosin pystyi haastamaan kärkikolmikkoa yhä paremmin eikä pistetilin aukeamin ollut kaukana, vaikka suosikit lopulta pitivätkin pintansa.

Granin otteet alemmassa loppusarjassa olivat vakuuttavammat, ainoana kauneusvirheenä tasapeli vieraissa HIFK:ta vastaan, muuten ottelut selvitettiin puhtaalla pelillä.

Paikka välieriin aukeaa kahdella voitolla, joten tiistaisen kotiottelun merkitystä SIF:lle ei voi turhaan korostaa. Yleisön puuttuessa kotikentän merkitys tietysti hieman pienenee, mutta tuskin sarjan aloittamisesta kotikentällä haittaakan ole.

Ennakkoarvioissa molempien joukkueiden valmentajat korostavat oman pään pelaamisen tärkeyttä; puolustus- ja maalivahtipeliä. Joukkueiden pelaajamateriaalia arvioitaessa on huomionarvoista että vierasjoukkueella on riveissään peräti kuusi maajoukkuepelaajaa, myös vaihtopenkin leveyttä tarkasteltaessa kallistuu vaaka asiantuntijoiden ennakkoarvioissa Granin puolelle. SIF osoitti ylemmässä loppusarjassa että se pystyy haastamaan kenet tahansa kaiken mennessä putkeen. Pelaajien loukkaantumisista on ainakin osittain päästy yli ja se tuo osaltaan leveyttä rosteriin. Asenne ja voitontahto ratkaisevat paljon, nyt on pystyttävä esittämään kauden parasta peliä. Tosipelit alkavat!

SIF-GrIFK puolivälierä 1 Fennia Arenalla tiistaina 23.3 alkaen kello 19.30. Ottelu pelataan ilman yleisöä, mutta se on nähtävissä suorana netissä sekä Solid Sportilla että Veikkaus TV:ssä. Näin ollen äänessä on Tomi Salminen SIF:n vakioselostaja Johan Nybergin keskittyessä viettämään 60-vuotispäiväänsä. Onnittelut!