Kotijoukkue lähti otteluun ennakkosuosikkina, eikä ensimmäisen jakson pienistä hutiloinneista huolimatta ollut missään vaiheessa uhattuna. Johto kasvoi tasaisesti ja tauolla eroa oli kahdeksan maalia.

Toisen jakson alussa vierailija HIK nosti puolustustaan muotoon 3-3, jotta SIF:n hyökkäysrynnistys saataisiin paremmin aisoihin. Tuo puolustusmuoto edellyttää toimiakseen toteuttajaltaan m.m hyvää liikettä ja pelinlukua. Jos siinä ei onnistuta, joudutaan usein hankaluuksiin. Näin kävi myös tällä kertaa ja ulosajot seurasivat toinen toistaan. Pahimmillaan HIK joutui pelaamaan kolmella pelaajalla SIF:n kuutta vastaan ja sehän on tunnetusti hankalaa. Varsinkin tämä vaihe jäi varmasti hieman harmittamaan ja pettymys paistoi ottelun jälkeen ymmärrettävästi läpi. Ulosajojen määrää ei tällä kertaa kuitenkaan voi laittaa pelkästään tuomarilinjan piikkiin.

Vaikka vierailija ei lauantaina saanut ihan kaikkea parastaan irti, voi kotijoukkue kuitenkin olla tyytyväinen siihen että fokus säilyi läpi ottelun ja maalintekijöitä löytyi laajalta rintamalta. Maalivahdit Mika Malassu ja Thomas Lostedt pelasivat hyvän ottelu kumpikin. Tästä on hyvä jatkaa!

PS: Cocksin EHF cupin kolmannen kierroksen toinen osaottelu RD Riko Ribnicaaa vastaan Sloveniassa päättyi kotivoittoon 29-25. Koska Cocks viikkoa aiemmin oli voittanut kotiottelunsa Siuntiossa 24-17 eteni se EHF cupin lohkovaiheeseen lukemin 49-46. SIF onnittelee!

SIF:n päävalmentaja Kaj Hagman oli esitykseen ja voittoon kaikin puolin tyytyväinen.

– Tämä oli ottelu, joka meidän piti voittaa. Mukavaa että kaikki saivat pelata, myös ne pelaajat jotka eivät aina saa niin paljoa peliaikaa, Hagman sanaili.

HIK-luotsi Petter Forsström tiivisti tunnelmat lyhyesti.

– Olimme vailla mahdollisuuksia Siuntiota vastaan tänään.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin ottelussa nappasi SIF:n Atte Marjamäki.

– Alku oli vähän tahmea ja menetimme turhaan muutamia palloja. Kun pääsimme vauhtiin, voitto tuntui kuitenkin aika helpolta ja selvältä, Marjamäki kertasi.

Maalintekijät
SIF: Elias Nyman 6, Atte Marjamäki 5, Rasmus Blässar 5, Gustav Svanbäck  4, Jan Hagman 4, Ott Varik 3, Sten Maasalu 3, Carl Weurlander 2, Edvin Voutilainen 1, Alex Vaahtoranta 1, Taavi Tibar 1, Vidar Cabell 1
HC HIK: Oliver Nordlund 4, Linus Sandblom 3, John Winberg 2, Romeo Nyberg 2, Fredrik Karlsson 2, Oskar Rejström 1, Jonathan Manner 1, Roy Lindqvist 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Atte Marjamäki SIF 3
Elias Nyman SIF 2
Rasmus Blässar SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Taavi Tibar 1 x 2 min
HC HIK: Fredrik Karlsson 2 x 2 min, John Winberg 1 x 2 min, Jonathan Manner 2 x 2 min, Oliver Nordlund 2 x 2 min, Robert Bäckman 1 x 2 min, Romeo Nyberg 2 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Christopher Metsämäki

Yleisöä: 192