Lähtökohdat ottelulle olivat selvät; voitolla HIFK varmistaisi paikkansa puolivälieriin, tappiollakin se olisi edelleen vahvoilla. SIF:lle lähtökohta oli tiukka. Ottelu oli pakko voittaa, muuten HIFK karkaisi tavoittamattomaan viiden pisteen johtoon ennen kahta viimeistä kierrosta!
Ottelun alku oli odotusten mukaisesti erittäin tasainen. Lukemat taululla todistivat tasaisuutta: 5 min: 3-3, 6 min: 4-4, 8 min: 5-5, 9 min: 6-6 ja 14 min: 7-7. Sitten kotijoukkue otti laitapelaajiensa Lindström ja Ahlgren, maaleilla parin maalin kaulan mutta SIF:n Svanbäck ja Puna tasoittivat ottelun, 18 min: 9-9.
Tilanteesta 11-11 (22 min) oli vierasjoukkueen vuoro siirtyä parin maalin karkumatkalle kun Maasalu ja Svanbäck onnistuivat maalinteossa. Tuo ero säilyikin tauolle saakka.
Toinen jakso alkoi hermostuneesti ja ensimmäistä viittä minuuttia leimasivat maalivahtien torjunnat ja pelaajien ohiheitot. Sitten SIF alkoi maali maalilta tehdä pientä kaulaa isäntiin; Albin Järvinen 12-15 ja Gustav Svanbäck 12-16.
HIFK sinnitteli kuitenkin tiukasti tuntumassa 3-4 maalin päässä aina ottelun 44 minuutille, jolloin SIF:n Sten Maasalu ajettiin kakkoselle tilanteessa 17-21.
HIFK ei saanut ylivoimalla aikaiseksi maaliakaan ja kun Vincent Voutilainen onnistui kertaalleen, olivat lukemat 17-22. Maasalu lisäsi lepohetkeltä palattuaan lukemiksi 17-23.
SIF-aikalisän jälkeen Niclas Ahlgren kavensi vielä lukemiksi 18-23, mutta sen jälkeen Taavi Tibar otti roolia siirtäen joukkueensa jo 7 maalin karkumatkalle tekemällä 18-24 ja 18-25 maalit. Tuolloin pelaamatta oli vielä kymmenen minuuttia, joten aikaa olisi vielä vaikka mihin.
SIF sai kuitenkin pidettyä pelinsä kasassa loppuvihellykseen saakka ja näin tuloksena oli lopulta kauden ensimmäinen voitto HIFK:sta SM-liigassa. Voitto tuli kyllä hyvään paikkaan ja näin pienet toiveet pääsystä puolivälieriin säilyivät, vaikka jatkopaikka ei enää olekaan pelkästään omissa käsissä.
SIF:lle kyseessä oli joukkueen voitto, tosin Punan ja Lévenin yksilösuoritukset olivat avainroolissa ja ne palkittiinkin raadin toimesta tähtisateella. Myös Ott Varikin suoritus katsottiin tähden arvoiseksi. Steen Maasalu onnistui maalinteossa hyvällä prosentilla.
HIFK:n tehokkaimpina häärivät totutusti Roman Protcenko ja Niclas Ahlgren. Christoffer Eneberg jatkaa hyviä otteitaan palattuaan liigaan kevätkaudella.
Hyvänkokoinen SIF-kannattajajoukko kannusti joukkuettaan Urheilutalon katsomosta käsin.

Seuraavaksi SIF:llä on ohjelmassaan kotipeli GrIFK:ta vastaan lauantaina 10.3 kello 16.00. Tuo peli on aivan pakko voittaa, mikäli jatkohaaveet halutaan pitää elossa. GrIFK on jo puolivälieräpaikkansa varmistanut, HIFK:lla on tosin vielä teorettinen mahdollisuus nousta Granin kanssa tasapisteisiin. SIF:n pitää jatkoon päästäkseen voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa, mutta sekään ei riitä jos HIFK voittaa ottelunsa ÅIFK.ta ja GrIFK:ta vastaan. Mikäli SIF ja HIFK päätyisivät tasapisteisiin, ratkaistaisiin puolivälieriin menijä seuraavasti:

Sijoitusten määrittyminen joukkueiden ollessa tasapisteissä (ks. kilpailusäännöt 22 §)

Keskinäisten otteluiden pisteet
Keskinäisten otteluiden maaliero
Koko kyseessä olevan sarjan otteluiden maaliero
Eniten tehtyjä maaleja koko kyseessä olevassa sarjassa
Uusintaottelu

Rostislav Grinishin HIFK:n vaihtopenkin päässä näki joukkueessa selvää jännitystä, vaikka paineiden piti olla pakkovoiton edessä olleella SIF:lla.

– Jostain syystä tuntui siltä, että meidän joukkue otti enemmän paineita tästä pelistä. Vastustajalla oli hyvä voitontahto, mutta me sorruimme helppoihin virheisiin. Hyökkäyspelissä on edelleen paljon vaikeuksia ja passiivisuutta, Grinishin puntaroi.

SIF:n päävalmentaja Kaj Hagman sen sijaan saattoi olla tyytyväinen voiton jälkeen.

– Kokonaisuudessaan hyvä peli meiltä sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Ardon mukaantulo toi meille lisää heittovoimaa, joka oli ratkaisevassa osassa tänään. Tästä on hyvä nyt jatkaa.

Vakuuttavimman pelaajan tittelin veikin loukkaantumisen jälkeen paluun tehnyt Ardo Puna.

– Koko joukkueelta hyvä esitys ja kaikki halusivat voittaa. Onnistumisia tuli molemmissa päissä ja tämän voiton kautta toivo puolivälieristä elää meillä vielä, Puna muistutti.

HIFK – SIF 24-29 (12-14)

Maalintekijät
HIFK: Roman Protcenko 6, Christoffer Eneberg 5, Niclas Ahlgren 5, Tom Lindström 3, Nikola Zujic 2, Oscar Udd 2, Kristian Jansson 1
SIF: Ardo Puna 8, Sten Maasalu 7, Gustav Svanbäck 4, Ott Varik 3, Taavi Tibar 2, Albin Järvinen 2, Carl Weurlander 1, Vincent Voutilainen 1, Jan Hagman 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ardo Puna SIF 3
Rony Leven SIF 2
Ott Varik SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Christoffer Eneberg 1 x 2 min, Niclas Ahlgren 1 x 2 min, Nikola Zujic 1 x 2 min., Oscar Udd 1 x 2 min
SIF: Edvin Voutilainen 1 x 2 min, Sten Maasalu 1 x 2 min,Vincent Voutilainen 1 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Krister Illman

Yleisöä: 89