SIF lähti Kauniaisiin mielessään kotijoukkueen tappioputken jatkaminen, mutta siinä ei onnistuttu.

Ensimmäinen jakso oli tasainen eikä eroa saatu aikaan suuntaan tai toiseen kahta maalia enempää.

Toisella jaksolla isännät olivat johdossa käytännössä koko ajan. Johdon suuruus vaihteli, mutta pelin henki oli että aina kun GrIFK sai johtoa kasvatettua SIF taisteli lähemmäksi pääsemättä kuitenkaan tasoihin.
Tilanteessa 21-19 näytti vielä siltä että vierasjoukkue pääsisi tosissaan mukaan voittotaisteluun. Valitettavasti se ei kuitenkaan onnistunut, vaan kotijoukkue kasvatti johtoaan 23-19:aan ja näin ottelu oli käytännössä taputeltu.
Lopputulos merkitsee sitä että GrIFK:n paikka puolivälierissä alkaa varmistua, SIF:n mahdollisuudet puolestaan kutistuivat merkittävästi. Pelaamatta on neljä kierrosta ja alemman loppusarjan taulukko on seuraavanlainen:

GrIFK 13p
HIFK 11p
SIF 6p
ÅIFK 2p

Sanomattakin on selvää että kun alempi jatkosarja on SIF:n osalta alkanut kahdella tappiolla, ei varaa ole enää yhteenkään tappioon mikäli kauden halutaan jatkuvan 17.3 jälkeen.

Kolmen ottelun vierasputki jatkuu SIF:n osalta lauantaina 3.3 kello 14.00 Turussa ja sen jälkeen tiistaina 6.3 kello 19.15 HIFK:n vieraana Helsingin Urheilutalolla.
Sarjan päättävät kotiottelut pelataan 10.3 ja 17.3 Folksam Arenalla, vastassa GrIFK ja ÅIFK. Tuolloin siis (koti-)otteluiden väliä on viikko, nyt mennään SIF:n osalta 3 vieraspeliä/viikko -tahdissa.

Joukkueen toiveena olisi saada pikaisesti miehiä sairastuvalta mukaan tositoimiin. Keskiviikon taistelu oli kaikin puolin mallikasta, mutta tällä kertaa se ei voittoon asti riittänyt.

GrIFK-piiskuri Mikko Koskue oli iloinen ja helpottunut voitottoman putken katkettua tärkeällä hetkellä.

– Kiitos ja kumarrus joukkueelle. Hyvä ilme ja taistelu, vaikka alku olikin varsin epävarmaa tekemistä. Parannettiin puolustuksessa edellisiin peleihin verrattuna ja hyökkäyskin toimi ajoittain ihan mallikkaasti. Hieno comeback Mirolta, Koskue kiitteli pitkän poissaolon jälkeen paluun tehnyttä kokenutta Miro Koljosta.

Koljonen nappasi saman tien ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin ja kertoi nauttineensa pelaamisesta kuukausien tauon jälkeen.

– Alussa oltiin mielestäni puolustuksessa liian passiivisia, annettiin Siuntiolle liian helposti tilaa hyökätä. Toiseen erään parannettiin asennetta todella hyvin. Pelattiin hyvin joukkueena ja oltiin tarpeeksi aktiivisia, Koljonen arvioi.

– Kun puolustus rupesi toimimaan, niin veskaritkin torjuvat hyvin. Kova vääntö ja meinasi jopa mennä vähän yli, onneksi ei käynyt pahemmin. Hauskaa oli pelata!

SIF:n päävalmentaja Kaj Hagman ei isommin moitittavaa hänkään löytänyt.

– Me tehtiin tänään ihan ok suoritus. Meillä on tällä hetkellä hieman liian kapea materiaali. Se ei tällä hetkellä riitä. Ollaan lähellä, mutta sitten pari vastoinkäymistä kääntää ottelun lopullisesti Granille, Hagman harmitteli.

Maalintekijät

GrIFK: Alexander von Numers 5, Sami Silfver 5, Miro Koljonen 5, Peik Sjöblom 3, Richard Sundberg 2, Fredrik Forss 2, Erik Åkermarck 1, Patrik Lång 1, Patrik Johanson 1
SIF: Ott Varik 9, Sten Maasalu 5, Atte Marjamäki 3, Jan Hagman 2, Vincent Voutilainen 1, Taavi Tibar 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Miro Koljonen GrIFK 3
Ott Varik SIF 2
Albert Georgs GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Alexander Lång 1 x 2 min, Richard Sundberg 2 x 2 min, suora punainen kortti, Sami Silfver 1 x 2 min
SIF: Atte Marjamäki 1 x 2 min, Jan Hagman suora punainen kortti, Ott Varik 1 x 2 min, Sten Maasalu 1 x 2 min

Erotuomarit: Tapani Kuri – Krister Illman

Yleisöä: 178