Sjundeå IF juniorerna Sara Falck (f.2000), Matilda Sjöstedt (f.2000) och Saara Lehtola (f.1999) väntar ivrigt på en ny säsong med SIF Ladies.
De lovande juniorerna har skaffat sig handbollserfarenhet utöver den egna lagverksamheten bl.a. genom att medverka i juniorlandslag. Falck och Sjöstedt spelar för F00, medan Lehtola har spelat i F98-truppen, som har avslutat sin verksamhet. För Lehtolas del innebar det steget vidare till en utvecklingsgrupp för damernas landslag.

Våra Ladies har höga målsättningar för sin egen utveckling och siktar på spel om medalj nästa vår.

Vänsterhänta Sara Falck (spelposition H6) debuterade med SIF Ladies hösten 2017. Sara har spelat handboll i bara 6 år och hela den imponerande utvecklingskurvan har skett i Sjundeå IF.

-Det här känns som det enda rätta laget! säger Sara.
Sara berömmer sin kastarm men vill också nämna en av sina svagheter.
-Jag är en dålig förlorare!
Då vi summerar att Sara under sin 6-åriga handbollskarriär spelat 3 år i flicklandslaget och 1 säsong med föreningens damlag, kan vi inte annat än vänta med spänning på vad de kommande åren för med sig för denna unga talang.

Även Matilda Sjöstedt (spelposition M6) debuterade med SIF Ladies hösten 2017.  För Matilda innebar den första säsongen ett ökande ansvar i form av spelminuter ju längre säsongen framskred. Den unga damen tackade för förtroendet med en stadigt uppåtgående utvecklingskurva. Hon är helt klart en av de centrala spelarna i laget, trots sin unga ålder. Särskilt i försvaret har Matilda en stor roll, och just där ser även hon själv sin utveckling.

– Mitt försvar har gått massor framåt, säger Matilda.
Den blivande 18-åringen har höga målsättningar för framtiden. En av dem är att en dag få spela i ett lag i Svensk handbollselit, dvs. den högsta svenska damserien.

Saara Lehtola (spelposition V6) inleder sin tredje säsong med SIF Ladies. Den kvicka lilla yttern studerar på handbollsgymnasiet i Kisakallio och tillhör även hon en utvecklingsgrupp för  damlandslaget.
-I utvecklingsgruppen har du en chans att visa dina talanger och sedan eventuellt få en plats i Finlands damlandslag, säger Saara.
Saara beskriver sig själv som en liten spelare, men ser det absolut inte som en nackdel.

-Jag är liten, med bra spänst och är mycket snabb. Men storlek är inte allt, viljan väger minst lika mycket. Jag ger inte upp i första hand, allra minst i försvaret, säger Saara.

Även den nya Ladieslotsen, Taavi Tibar är nöjd med tillskotten till laget:

-Jag är mycket nöjd med att våra egna juniorer väljer att fortsätta i föreningen på seniornivå. Vi har ett fint juniorarbete och de egna juniorerna är viktiga för såväl publiken som för hela föreningens verksamhet. Det ska bli en intressant säsong!