SM-liiga käynnistyy lauantaina vierasottelulla GrIFK:ta vastaan. Elokuun viimeisenä viikonloppuna pelatussa Mobia Cupissa joukkueet kohtasivat tasapeliin 24-24 päättyneessä ottelussa. Sen jälkeen SIF:n joukkue on kokenut kaksi pahaa takaiskua, kun vasenkätinen virolaisvahvistus Sten Maasalu turnausviikonlopun jälkeen ilmoitti vetäytyvänsä joukkueesta henkilökohtaisiin syihin vedoten. Alkuviikosta jo ennestään kapea takamiesarsenaali koki taas ison menetyksen, kun pelintekijä Anton Luuppala loukkasi polvensa. Vamman vakavuus selviää lopullisesti vasta magneettikuvissa, joiden tulokset saadaan ensi viikon alkupuolella.

Kesällä koetut, osin yllättävätkin, menetykset (Alexander von Numers, Vincent Voutilainen, Atte Marjamäki, Alex Vaahtoranta, Max Westerlund, Robin Järvinen ja Emil Wikström) on pyritty paikkaamaan uusilla, osittain nuorilla, pelaajilla (Niklas Sillman, Benjamin Peitsaro, Joonas Ahola, Erik Wikström ja Daniel Walander) joista vain ensin mainitulla on liigakokemusta entuudestaan. Heti koronatauon alettua keväällä viivapelaaja Dusan Andrejevic ilmoitti halustaan palata Serbiaan. Hänet korvasi loppukesästä Pohjois-Makedoniasta Suomeen saapunut kokenut 6m:n vääntäjä Igor Trajkovski.

Maalivahtiosastolla Roni Lévenin pelikunto on vielä kysymysmerkki, joten torjuntavastuu jäänee aluksi Mika Malassun ja Thomas Lostedtin harteille. Molemmat esittivät Mobia Cupissa hyviä otteita, jälkimmäisen syksyyn tuo lisähaastetta varusmiespalvelus.

Laitapelaajatilanne on pysynyt rungoltaan muuttumattomana, kun ikitaistelija Gustav Svanbäck ja Christoffer Thor miehittävät vasemman puolen, Ott Varik puolestaan oikean. 

Takamiehistä nuoret Carl Weurlander ja Fredrik Karlsson saavat kantaakseen suuren vastuun sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Potentiaalia nuorukaisilta löytyy, mutta kuormitus tulee olemaan kova.

Viivapelaajat Trajkovski ja Edvin Voutilainen tulevat myös saamaan paljon vastuuta ja peliaikaa. Voutilainen on harjoitusotteluissa nähdyn perusteella kehittynyt viime kaudesta todella paljon.

SIF hakee vahvistusta 9-metrin miehitykseensä, tästä tiedotetaan lisää myöhemmin.

Harjoitusottelut ennen kautta:

GrIFK-SIF: 29-23

Mobia Cup:
SIF – BK-46: 30-30
SIF-Dicken: 19-30
SIF-GrIFK: 24-24

GrIFK-SIF Kauniaisten Palloiluhallissa la 12.9 alkaen kello 16.00. Ottelu suorana SolidSportilta!

Sjundeå IF, 11.9.2020