Foto: Thomas Sundström/Västra Nyland

Lauantaina 17.8 SIF sai mahdollisuuden pelata harjoitusotteluita nyt myös ulkoapäin komeaksi uudistetussa Karjaan Urheiluhallissa (ent. Sisu Areena). Halliahan on kunnostettu ja uudistettu sisältäpäin jo aiemmin. Mielenkiintoista huomata miten muualla osataan toimia; rakennuksia ylläpidetään, kunnostetaan ja huolletaan jotta niiden käyttöikää saadaan pidennetyksi, tämä sanottakoon ihan yleisesti vihjeenä.

Ensimmäinen ottelu oli kotijoukkueen kuuluttajan sanoja lainatakseni ”rakasta vihollista” vastaan. SIF:n näkökulmasta tämä kunnioitettu paikallisvastustaja oli siis BK-46.

Joukkue on kokenut muutaman tärkeän muutoksen kaudelle 2019-2020. Pelaaja-valmentajaksi valittiin kokenut Andreas Rönnberg. Tanskanmaalta saatiin huippuvahvistus, kun pitkään ammattilaisena ollut pelintekijä Jac Karlsson päätti palata perheineen Karjaalle. Heittovoimaa kotiutettiin Cocksista André Uddin muodossa ja myös aikanaan pitkän sopimuksen HIFK:n kanssa solminut P94 maajoukkuemaalivahti Freddy Wickström näytti palanneen Karjaalle Bogdan Klepan ja Miksu Heinosen seuraksi.

Huolimatta siitä että Linukset Lindberg ja Sjöman vannoivat valojaan Dragsvikissa Max Westerlundin seurana ja Robin Sjöman sekä Oscar Kihlstedt olivat loukkaantuneina sivussa, riitti joukkueeseen sekä laatua että leveyttä.

Kummankin joukkueen peli haki vielä, ymmärrettävästi, uomiaan mutta keskinäisen ottelun kotijoukkue aloitti huomattavasti terävämmin vieden ensimmäiset 12 minuuttia lukemin 7-2. Aikalisänsä Teddy Nordling käytti sovittujen asioiden kertaamiseen ja ”kaikki vaihtoon” –ratkaisuun. Eihän nyt toki ihan kaikkia vaihdettu, mutta neljä pelaajaa kuitenkin.

Foto: Thomas Sundström/Västra Nyland

Tuon kotijoukkueen tehokkaan alun takuumiehinä toimivat Bogdan Klepa maalinsuullaan sekä Janne Korpimäki, joka innokkaasti juoksi kontrapalloja maaliin.

Aikalisän jälkeen puolustusmuotoa vaihdettiin, mikä aiheutti kotijoukkueen hyökkäyspäälle uusia haasteita. Eroa kurottiin maali maalilta umpeen ja 22 minuutin kohdalla SIF siirtyi kahden maalin johtoon, 8-10. Tauolle mentiin lukemissa 12-13.

Toinen puoliaika oli melko tasainen kotijoukkueen pysytellessä enimmäkseen 1-2 malin johdossa. Aina kun SIF sai maalin aikaiseksi, BK iski nopealla vastaan ja näin maaliero pysyi samana. Ratkaisevan suurta eroa se ei kuitenkaan saanut aikaiseksi ja 53 pelatun minuutin jälkeen tilanne oli tasan, 25-25. Tämän jälkeen vierasjoukkue onnistui maalinteossa kolmessa peräkkäisessä hyökkäyksessään isäntien jäädessä nollille ja näin SIF siirtyi 25-28 johtoon. Loppulukemiksi kirjattiin 26-28.

Turhia johtopäätöksiä joukkueiden voimasuhteista on tämän ottelun perusteella turha tehdä, ottelu olisi voinut päättyä kummin päin tahansa. SIF:n onnistujista mainittakoon koko ottelun hyvin uurastanut Fredrik Karlsson, tärkeitä maaleja ottelun toisella jaksolla heittänyt Atte Marjamäki sekä viimeisen viiden minuutin maaleillaan voiton ratkaissut Anton Luuppala. SIF pelaajistosta puuttuivat Roni Léven ja Alexander von Numers.

BK:n parhaita olivat jo aiemmin mainitut Klepa ja Korpimäki sekä erityisesti puolustuspäässä järkevästi pelanneet Kenneth Dahlberg ja Jac Karlsson.

Maalintekijät

BK: Korpimäki 6, Säkkinen 4, Dahlberg 4, Rönnberg 3, Udd 3, Lignell 2, Nordlund 2, Westerlund 1,

Lindholm 1

SIF: Varik 6, Karlsson 5, Luuppala 4, Thor 3, Marjamäki 3, Maasalu 2, Weurlander 2, Svanbäck 1, Voutilainen V. 1, Voutilainen E. 1

SIF:n toinen ottelu oli Viron liigassa kakkoseksi sijoittunutta HC Tallinn:ia vastaan.

Se alkoi kaksi tuntia edellisen ottelun päättymisen ja lounastauon jälkeen. Kun vastustaja tuli otteluun tuoreemmilla jaloilla, oli joukkueiden välisessä pelitempossa ja intensiteetissä havaittavissa selvä ero. Tämä ei tietysti mitenkään vähennä vastustajan suorituksen arvoa, vaan HC Tallinn:in pelaajat tekivät vastustajaansa huomattavasti enemmän töitä ja paremmalla tempolla kentän molemmissa päissä. Virolaisten paras pelaaja oli ottelun pelintekijänä aloittanut ja myöhemmin viivalle siirtynyt #24, Markus Viitkar. Myös maalivahti Armis Priskus oli vakuuttava kuten ottelun alun vahvasti aloittanut viivapelaaja Rainer Kelk.

Siuntion joukkueesta voidaan onnistujina mainita ensimmäisen jakson maalissa torjunut Thomas Lostedt, mainiosti kentän molemmissa päissä onnistunut Alex Vaahtoranta sekä laiturit Gustav Svanbäck ja Ott Varik.

Erittäin hyvä otteluharjoituspäivä, kiitos järjestävälle BK-46:lle mahdollisuudesta osallistua!

Pelit jatkuvat ensi viikonloppuna Põlvassa, jossa pelataan 4 ottelua viikonlopun aikana.

SIF-HC Tallinn: 26-31 (14-18)

Maalintekijät:

SIF:  Varik 6, Svanbäck 5, Vaahtoranta 4, Maasalu 3, Luuppala 2, Voutilainen E. 2, Weurlander 2, Thor 1, Karlsson 1

HC Tallinn:

Kelk 6, Enrico 6, Aus 6, Viitkar Markus 4, Karu 4, Slastinovski 2, Viitkar Martti 1, Laxdal 1, Kütt 1