181201 SIF-DickenViime kaudella Dicken haastoi loppuottelusarjassa Cocksin onnistuen voittamaan sarjan ensimmäisessä ottelussa hallitsevan mestarin kotonaan. Muutenkin sarja oli tasaisempi kuin aikoihin yhden ottelun mennessä jatkoajalle ja neljäs, lopulta ratkaiseva, ottelu kirjattiin Cocksille vain yhden maalin erolla.

Selityksiä sarjan tasaisuudelle toki löytyi, mutta lauttasaarelaiset eivät ole välittäneet niistä vähääkään vaan jatkaneet määrätietoista matkaansa kohti SM-liigan ehdotonta kärkeä. Joukkue on hävinnyt sarjassa yhden pelaamastaan kahdeksasta liigapelistä, tappio tuli keskiviikkona Karjaalla.  Cupin välierässä Dicken kärsi selvän tappion kotonaan Cocksille. Challenge cupissa Dicken käänsi viiden maalin tappion vieraissa seitsemän maalin voitoksi kotikentällä, vastassa Serbian ehdottomiin kärkijoukkueisiin lukeutuva RK Partizan Belgrad. Näin Dicken eteni cupin 16 parhaan joukkoon, hieno saavutus!

Dicken on viime kausien aikana vuosi toisensa jälkeen onnistunut pitämään pelaajansa seuran riveissä ja kun juniorityökin on mallillaan, uusia vastuunkantajia nousee joukkueeseen vuosittain. Joukkueen ainoa ulkomaalaisvahvistus on vahva viivapelaaja Tadas Stankevicius. Dickenin peli on hyvin organisoitua ja kurinalaista kentän molemmissa päissä. Hyökkäyspäässä maaleja on syntynyt keskimäärin 30/ottelu, kun taas puolustuspää on joutunut antautumaan keskimäärin 21,6 kertaa ottelua kohden. Maalivahdit Mikael Mäkelä ja Patrik Roslander ovat liigan ehdotonta eliittiä torjuntatilastoja tarkasteltaessa. Joukkueen parhaita maalintekijöitä tähänastisissa liigapeleissä ovat olleet Max Granlund (37), Filip Söderlund (29) ja Anton Rémy (28). Myös Tadas Stankevicius ja Joacim Broman  ovat onnistuneet maalinteossa yli 20 kertaa, joukkueen hyökkäyspelin sielu Benny Broman on ollut joukkueensa kuudenneksi tehokkain maalintekijä 19 osumallaan.

SIF joutuu siis todella kovaan testiin Folksam Arenalla pikkujouluaattona 1.12 kello 16.30!

(Huomioi ottelun alkamisaika!)