La 24.8 klo 17.20: SIF – HC Neva Sankt Petersburg: 15-29 (11-13)

Kyyti oli odotetun kylmää kun vastaan asettui venäläinen ammattilaisjoukkue Pietarista. Joukkueen valmentajana toimii pelaajana maailmanmestaruuksia ja olympiakultaa voittanut entinen viivapelaajasuuruus Dimitri Torgovanov. Ensimmäisellä puoliajalla ottelussa pysyttiin vielä hyvin mukana, mutta toinen jakso muistutti karulla tavalla tasoerosta joka ammattilaisten ja amatöörien välillä vallitsee. Toisen jakson neljä tehtyä maalia kertovat paljon vastustajan puolustuksesta. Siitä ei miehen tai edes pallon mentäviä aukkoja kovin montaa kertaa löytynyt. Pelaajille hyödyllinen oppitunti ja kokemus siitä missä muualla mennään.

Kommentti:

”Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hyvä, puolustuspelimme toimi mukavasti ja saimme jopa kontria aikaiseksi. Toiselle puoliajalle vastustaja tiivisti puolustustaan ja vaihtoi maalivahdin huomattavasti parempaan. Se aiheutti meille hankaluuksia hyökkäyspäässä. Asemapelissä maalinteko oli todella hankalaa.” 

Maalintekijät:

Varik 6, von Numers 2, Thor 2, Maasalu 1, Karlsson 1, Marjamäki 1, Luuppala 1, Weurlander 1

Turnauksen viimeinen ottelu SIF:n osalta pelataan sunnuntaina kello 11.50. Kyseessä on sijoitusottelu 5-6, jossa vastaan asettuu melko fyysistä pelitapaa suosiva Vilnius VHC Sviesa Liettuasta.

Su 25.8 klo 11.50: SIF – Vilnius VHC Sviesa: 29-24 (15-11)

SIF aloitti ottelun vauhdikkaasti johtaen sitä 5-1 ja 10-4. Vähitellen vastustajakin sai juonen päästä kiinni ja kavensi eroa tauolle. Toinenkin jakso alkoi siuntiolaisten merkeissä ja johto kasvoi 20-14:aan. Liettualaiset eivät halunneet myydä nahkojaan halvalla, vaan kavensivat eron jo yhteen maaliin, 23-22. Kun ottelun viimeinen viisiminuuttinen meni SIF:n tahdissa lukemin 6-1, saatiin lopputulokseksi 29-24 ja näin viikonlopun uurastuksesta jäi palkinnoksi Põlva Cupin 5. sija.

Kommentti:

”Kokonaisuutena hyvä peli koko joukkueelta, meillä ei ollut missään vaiheessa hädän päivää vaikka numerot voivat toista osoittaakin. Maalissa Malassulta ehjä suoritus”. 

Maalintekijät:

Varik 5, Karlsson 4, Marjamäki 4, Maasalu 3, Svanbäck 3, Weurlander 3, Voutilanen V. 3, Voutilainen E. 2, Thor 2

Loppuottelussa kohtaavat Põlva Serviti ja HC Neva Sankt Petersburg, pronssiottelussa Celtnieks Riga ja BK-46

Lopputulokset Põlvasta, suluissa alkulohko:

1. HC Neva Sankt-Petersburg (A)2. Põlva Serviti (B) (keskinäinen sijoitusottelu 30-21)
3. Celtnieks Riga (A) 4.  BK-46 (B)(keskinäinen sijoitusottelu: 32-30)
5. Sjundeå IF (A) 6. Vilnius VHC Šviesa (B)(keskinäinen sijoitusottelu: 29-24) 
7. SKA Minsk 2 (B) 8. Viljandi HC (A)(keskinäinen sijoitusottelu: 36-25)