Nea Puijola, Oona Reinikainen ja Moa Wasström, kaikki vuonna 2000 syntyneitä, jatkavat SIF naisten joukkueessa.Nuoret ovat valmiita tekemään kovaa työtä kehittyäkseen ja siten saadakseen lisää vastuuta joukkueessa. Uskoa omaan joukkueeseen löytyy, sillä nämä Ladyt tähtäävät ensi kevään mitalipeleihin.

Nea Puijola ei voisi kuvitella pelaavansa missään muualla. ”Tämä on huippujengi” hän sanoo SIF Ladies joukkueesta.

Nea on pelannut käsipalloa reilut 10 vuotta ja teki debyytinsä naisten SM-sarjassa syksyllä 2017. Hän opiskelee Märskyn urheilulukiossa ja kertoo että siellä hän saa monipuolista valmennusta kun on monta eri valmentajaa. Nean vahvuuksiin käsipallossa kuuluu mm hänen nopeutensa.

-Mutta rohkeutta pitäisi saada lisää, toteaa Nea kun kysellään heikkouksista.

Myös valmentaja Taavi Tibar on samoilla linjoilla.

-Olen nähnyt Nean pelaavan juniorijoukkueessa ja pelaavan siellä tosi hyvin. Kun saadaan samaa varmuutta ja rohkeutta hänelle naistenjoukkueeseen niin hän on varmasti todella hyvä lisä koko joukkueelle.

Oona Reinikainen jatkaa Sjundeå IF:ssä ”kun kotona on aina ollut hyvä olla” ja ”mikään muu joukkue ei edes ole vaihtoehto”. Oonakin opiskelee Märskyn urheilulukiossa ja kertoo nauraen että aikaisin herääminen ei edes tunnu niin pahalta kun saa heti aamusta laadukkaita treenejä. Oona on pelannut reilut 10v käsipalloa ja tammikuussa 2018 hän teki debyytinsä NSM-sarjassa. Nuori neiti kaipaa omasta mielestään lisää voimaa, mutta nopeuteensa hän on tyytyväinen. Oona on varmasti valmis tekemään kovaa työtä kehittymisensä eteen, sillä henkilökohtaisia tavoitteita on saada vakiintunut paikka naisten joukkueessa ja sitä kautta joskus vielä Ruotsiin pelaamaan.

Tibar on erittäin iloinen Oonan jatkosta.

-Hienoa että lupaava oma juniori jatkaa edustusjoukkueessa. Oona tuo meille paljon nopeutta ja oikeanlaista asennetta!

Moa Wasström aloittaa kolmannen kautensa SIF Ladies joukkueessa. Aikaisemmat kaudet Moa on seissyt tolppien välissä maalivahtina, mutta tähän tulee nyt muutos.

-Sain monta aivotärähdystä, sitten rmaaliin meneminen rupesi pelottamaan, kertoo Moa.

Tammikuussa 2018 Moa pelasi viimeisen pelinsä maalivahtina, tämän jälkeen pelaaminen on jatkunut, mutta kenttäpelaajana.

-Yritän olla vaatimatta itseltäni liikaa tähän alkuun. Nyt haluan löytää itselleni sopivan pelipaikan jossa viihdyn, siitä sitten jatketaan eteenpäin, kuvailee Moa tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Moa tiedostaa että hänen pitää tehdä kovasti työtä saadakseen samanlaista vastuuta kentällä kuin hänellä oli maalissa pelatessaan. Samalla hän toivoo olevansa hyvänä esimerkkinä muille että kovalla duunilla pystyy vaikka mihin, jopa vaihtamaan pelipaikkaa aikuistensarjaan siirryttäessä.

Valmentaja Tibar ei ole huolissaan Moan roolista joukkueessa.

-Onhan se mielenkiintoista nähdä miten siirtyminen maalivahdista kenttäpelaajaksi sujuu. Mutta Moan asenne on niin hyvä, että en usko tästä muodostuvan hänelle ongelmaa.