Den Kyrkslättbördige Jessi Laasio är klar för SIF Ladies säsongen 2019–2020. Den flinka kantspelaren är en mångsidig lirare som känner sig hemma även på 9 m. Laasio var med sina 124 fullträffar grundseriens mest produktiva målgörare och en solklar förstärkning till de gula.

Jessi har klara förväntningar för nästa säsong och ser fram emot att njuta av den beryktade supporterskaran Yellowarmys högljudda stöd.

  • Jag förväntar mig att vi spelar om medaljer nästa säsong, och det tror jag vi har en bra möjlighet till. Jag skulle vilja se en stenhård attityd i alla matcher och att vi kan hjälpa varandra att bli bättre. Jag ser särskilt fram emot att spela för den mycket högljudda och stöttande publiken i Sjundeå, det kommer att bli härligt.

Laasio är analytisk och hittar både styrkor och utvecklingsobjekt i sitt spel.

  • Mina styrkor som spelare är definitivt spänsten, spelögat och snabbheten. Skottstyrkan är också ganska så bra. Dessutom har jag många olika skottvariationer och kan spela både kant och back. Jag skulle vilja bli bättre på att kasta i ”rätt läge”. Procenterna har inte varit så bra som jag skulle ha hoppats, så det är definitivt något jag kommer jobba på. Borde också springa lite snabbare ner till försvaret efter anfallen.

Adertonåringen har varit en del av inventarierna i landslaget för flickor födda 2000 sedan dess verksamhet började och nu även fått göra debut i damlandslaget.

  • Det var otroligt coolt och lärorikt att vara med i Schweiz på VM-kvalet. Flera av spelarna har mycket erfarenhet av tuffa matcher och jag lärde mig mycket av att se på vad de gjorde. Mitt första A-landslagsmål kommer jag aldrig glömma! Målet och de nya sakerna jag lärde mig höjde massor på mitt självförtroende och matcherna hemma i FM-serien gick otroligt bra efteråt.

Framtidsplaner är något man måste reda ut med blivande studenter och Jessi har det klart för sig.

  • Jag kommer att missa min studentdimission, eftersom jag är i Grekland med damlandslaget just då. Men jag blir nog ändå student och har sökt in till förstavårdare och sjukskötare på Arcada. Jag ska även till armén i januari, vilket jag ser mycket fram emot! Efter det är planerna ännu öppna, men det skulle vara tufft att spela utomlands t.ex. i Norge.

Det som många inte vet är att det i själva verket inte är första gången Jessi drar på sig den gula SIF-tröjan.

  • Jag spelade några säsonger i Sjundeå under mina D- och C-juniorår. Det var riktigt roligt då vi vann några FM-guld och kämpade oss även till ett guld i en utlandsturnering. Åren i Sjundeå var mycket viktiga med tanke på min utveckling som handbollsspelare, bland annat då träningen blev mer mångsidig och jag lärde mig spela med flera nya spelare. Många av de spelarna spelar nu med Sjundeås damer, så det ska bli kul att få spela med dem igen!

För att göra Jessi litet bekant för #Yellowarmy bad vi henne berätta något handbollsorelaterat om sig själv och hon bjöd på sig helhjärtat.

  • Superhjältar är det bästa som finns. Jag älskar att se på filmer och TV-serier om superhjältar, favoritserien är ”The Flash”. Att kunna hjälpa andra och att känna att man faktiskt gör en skillnad är väl en av orsakerna att jag sökt in till utbildningar inom sjukvård. Det skulle ju säkert underlätta om man skulle vara supersnabb eller om man kunde flyga!

En riktig förebild och superhjälte alltså. Välkommen till Sjundeå, Jessi, vi ser redan fram emot säsongstart!