Kun kyseessä oli kauden päättävä ja merkityksetön ottelu seitsemänneksi ja kahdeksanneksi sijoittuvien joukkueiden välillä, kukaan tuskin oli odottanut siitä kovin kiihkeää tai kovaotteista. Kiihkeitä hetkiä siinä kylläkin koettiin.

Kotijoukkueen otteista paistoi kaksi useaan kertaan toistettua viisautta: ”Jos lataus on 90%, on suoritus 50%” sekä ”Puolustuspeli on 90% asennetta ja loput taktiikkaa ja tekniikkaa”… SIF:n mielenkiinto oli selvästi enemmän kallellaan hyökkäys- kuin puolustuspeliin, ja se näkyi kentällä.

Maalinheittokilpailu oli enimmäkseen melko tasaista vaikka kotijoukkue pääsikin muutamaan otteeseen pienelle karkumatkalle. Vierailijan leirissä Andreas Nyström piti lähes yksin huolen siitä että maaliero joukkueiden välillä ei päässyt kasvamaan liian suureksi.

Toisellakin jaksolla SIF pysyi kuskin paikalla muutaman maalin turvin, mutta ei pystynyt tekemään vastustajaansa ratkaisevaa eroa. ÅIFK sitä vastoin pelasi kapealla materiaalillaan ennakkoluulottomasti ja paineetta pystyen kaventamaan maalieroa tasaisesti.

Tilanteessa 21-21 (41.49) Kaj Hagman käytti toisen aikalisänsä saadakseen pelin paremmin kuosiin mutta joukkue, joka välttämättä halusi voittaa ottelun yleisölleen ja valmentajilleen, ei välttämättä seurannut annettuja neuvoja kovin tarkasti.

SIF joutuikin hieman yllättäen takaa-ajajaksi ja paineet voiton ottamiseksi alkoivat kasvaa. Kun tähän yhdistetään muutama tuomio joista pelaajat silminnähden tuskastuivat, meni peli hetkittäin melkoiseksi sekoiluksi ja yksinyrittämiseksi. Tämän momentumin ÅIFK käytti kylmästi hyväkseen ja johti vielä 52 minuutin kohdalla 27-28.

SIF:n onneksi Ardo Puna sisuuntui lopullisesti kärsittyään mielestään liikaa epäselvästä tuomarilinjasta ja alkoi ottaa ratkaisut omiin käsiinsä. Mies oli pelannut hyvin pelaten joukkuekaverinsa maalintekopaikkoihin näyttävillä syötöillä, mutta nyt alkoi heittokäsikin toimia.

Viimeisen kahden minuutin aikana SIF sai pelata hetkittäin jopa kahden miehen ylivoimalla, mutta ei saanut ottelua ratkaistua. Tilanteessa 32-32 joukkueet, ensin ÅIFK (ajassa 59.09) ja sitten SIF (59.42), käyttivät viimeiset aikalisänsä. Ajassa 59.53 Ardo Puna ratkaisi voiton SIF:lle 33-32 ottelun kymmenennellä maalillaan.

ÅIFK:n Andreas Nyström osui peräti 13 kertaa eikä SIF:n laiskahko puolustuspelaaminen paljon apuja SIF-veskari Mika Malassulle tarjonnut. Christoffer Sjöblom ja Isak Lehvonen ottivat roolia maalinteossa toisella jaksolla, tosin ensin mainitun arvosanaa syö todella turha kaksiminuuttinen ajassa 58.00.

SIF:n ja ottelun ykkönen oli Ardo Puna. Mies pelasi alun rennosti ottaen roolia pääosin syöttelijänä, mutta kun ottelua ratkaistiin alkoi maalivainukin heräillä. Mika Malassu torjui tilastojen mukaan 24 kertaa ja Taavi Tibar palkittiin otteistaan yhdellä tähdellä. Ottelun tuomarilinja puhutti ymmärrettävästi niin yleisöä kuin pelaajiakin.

Ottelun jälkeen SIF kiitti valmentajakolmikkoa Kaj Hagman, Toni Seijo ja Harri Kokko hyvästä ja pitkäjänteisestä työstä. Pisimpään kolmikosta joukkueessa toimi Kaj Hagman, jolle kulunut kausi oli viides SIF:n peräsimessä. Parhaaksi meriitiksi jäi pronssimitali keväältä 2014. Valmentajien haasteena on oikeastaan kautta vuosien ollut pelaajien suuri vaihtuvuus joukkueessa; esimerkiksi kevään 2014

miehistöstä jäljellä ovat enää Rony Léven, Mika Malassu, Gustav Svanbäck, Elias Nyman, Vincent Voutilainen ja Vidar Cabell.

Nyt on kuitenkin aika katsoa eteenpäin, ja ennen sitä lausua sydämelliset ja nöyrät kiitokset kotiyleisölle hienosta ja arvokkaasta tuesta kauden aikana!

SIF:n päävalmentaja Kaj Hagmanin mukaan joukkueen fokus ei ollut ottelussa.

– Ei mikään loppuhuipennus, ajatukset olivat jossain muualla, mutta hyvä että pystyimme voittamaan.

ÅIFK:n päävalmentaja Besim Qerimin mukaan panoksettomuus näkyi ottelussa.

– Ottelussa ei panosta ja peli oli sen mukainen. Tehtiin hyvin töitä pienellä porukalla paljon poissaoloja. SIF ratkaisi viimeisessä hyökkäyksessä.

SIF:n tehotykki Puna oli iloinen, että kausi päättyi voittoon.

– Tärkeää, että voitettiin viimeinen peli, sekä joukkueelle että yleisölle.

Maalintekijät SIF: Ardo Puna 10, Ott Varik 5, Sten Maasalu 5, Taavi Tibar 4, Gustav Svanbäck 3, Vincent Voutilainen 2, Atte Marjamäki 2, Jan Hagman 2

ÅIFK: Andreas Nyström 13, Christoffer Sjöblom 4, Isak Lehvonen 4, Alexander Nysten 3, Niklas Manderoos 3, Santeri Maijala 3, Kalle Kankaanpää 2

LähiTapiola-tähtipelaajat Ardo Puna SIF 3 Andreas Nyström ÅIFK 2 Taavi Tibar SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset SIF: Atte Marjamäki 1 x 2 min, Vincent Voutilainen 1 x 2 min ÅIFK: Christoffer Sjöblom 1 x 2 min, Isak Lehvonen 2 x 2 min

Erotuomarit: Magnus Roth – Niko Tillan

Yleisöä: 24