SIF kärsi lauantaina kovan tappion vierailija GrIFK:lle. Tappio tiesi sitä että teoreettisetkin saumat päästä puolivälieriin jäivät haaveeksi, kun HIFK juuri ennen Siuntion ottelun alkua oli kaatanut nimikaimansa Turussa lukemin 28-22.
Ottelun alussa Alexander von Numers piti maaleillaan joukkuettaan pystyssä lähes yksin, mutta jakson edetessä muutkin alkoivat päästä vauhtiin. Ensimmäisen vartin tasaisuuden jälkeen GrIFK hivuttautui johtoon ja 7-10 tilanteessa SIF-valmennus käytti aikalisänsä. Se piristi joukkuetta ilmiselvästi ja maali maalilta ero kurottiin umpeen. Vauhtiin päästyään joukkue siirtyi jo kolmen maalin johtoon, 13-10 eli tämän kyseisen jakson vei kotijoukkue sananmukaisesti 6-0.
Kotijoukkueen parhaimmistoa avausjaksolla olivat loistovireeseen syttynyt Albin Järvinen sekä onnistuneesti peliä pyörittänyt Jan Hagman. Vaikka SIF oli siirtynyt johtoon, monesta tuntui että vierailija ei vielä ollut käyttänyt kaikkia korttejaan. Tauolle mentiin kuitenkin kahden maalin kotijohdossa 16-14.
Toinen jakso alkoi SIF:n osalta murheellisesti, taas kerran. Tämä sama ilmiö on vaivannut joukkuetta lähes koko kauden eikä syytä ole oikein saatu selvitettyä.
GrIFK oli ensimmäisen jakson lopulla ottanut kehiin Ricke Sundbergin, jonka liike ja fyysisyys hyökkäyspäässä alkoi repiä suuri aukkoja SIF-puolustukseen. Muutamassa minuutissa joukkue oli siirtynyt kolmen maalin johtoon. Se ei sinällään vielä ollut huolestuttavaa, mutta kun vieraiden puolustuspelaaminenkin oli ainakin astetta päättäväisempää kuin ensi jaksolla, alkoi myös SIF:n hyökkäyspään pelaaminen tökkiä. Sivuttaisliikettä tuli liikaa, ajoitukset vaikeutuivat ja peli puuroutui aivan liian usein keskelle, josta ei ratkaisupaikkoja löytynyt. Ne paikat jotka saatiin pelattua laitaan, Gustav Svanbäck laittoi varmasi maalin perukoille. ”Gucke” olikin joukkueensa kokonaisuutena paras pelaaja; mies taisteli kiitettävästi joka tilanteessa ja viimeisteli maalinsa hyvällä prosentilla.
SIF:ää ei voi syyttää taistelun puutteesta, kaikki voitava tehtiin mutta se ei taaskaan riittänyt. Taaskaan siksi, että samantapainen näytös nähtiin viime kauden päätteeksi pronssipeleissä samaa joukkuetta vastaan. Silloin venyminen osui puolivälieriin, kun Dicken tiputettiin jatkosta.
Lauantaina Sundbergin ja Miro Koljosen taktisesti kypsä ja älykäs, fyysinen pelaaminen loivat Granin tähtipelaajille, Alexander von Numersille (joka päivän kunniaksi pelasi Patrik Johanssonin pelipaidassa numerolla 14) ja Sami Silfverille, loistavia maalipaikkoja joita he eivät jättäneet hyödyntämättä. SIF ei löytänyt aseita vierasrynnistyksen pysäyttämiseksi, mutta taistellen saatiin vielä toivonkipinä heräämään tilanteessa 26-28. Valitettavasti kavennuspaikka tuhrittiin heitolla maalin yli ja Grani rokotti välittömästi. Karkeita virheitä tehtiin kentän molemmissa päissä aivan liikaa, se ei vaan riitä näissä otteluissa. Hyökkäyspään ongelmat olivat suurelta osin vieraiden hyvän puolustuspelaamisen seurausta.
Toisen jakson alkupuolella Roni Léven ajettiin suoralla punaisella kentältä hänen törmättyään vastaiskussa olleeseen pallottomaan vieraspelaajaan maalivahdin alueen ulkopuolella. Kontakti ei ollut kovin voimakas eikä aiheuttanut loukkaantumista, mutta tuomio oli sääntöjen mukainen. Olisivatpa aina kaikki tuomiot sellaisia.
Näin vierailija lasketteli lopulta helpohkoon voittoon, joka toisenlaisella peluutuksella olisi voinut olla suurempikin.
Tällä kertaa kausi päättyy ennen aikojaan, mutta vielä on jäljellä yksi ottelu alempaa jatkosarjaa. Se pelataan lauantaina 17.3 kello 16.00 Folksam Arenalla, vastassa ÅIFK. Silloin ei pelata muusta kuin kunniasta, mutta kausi on tietysti aina mukavampi päättää voittoon kuin tappioon. Toivottavasti yleisö tukee joukkuettaan kauden loppuun asti!
Onnittelut GrIFK:lle ja HIFK:lle puolivälieräpaikasta, menestystä jatkopeleihin!

SIF:n Kaj Hagman harmitteli osin joukkueensa epäonnea.
– Toisen jakson huono aloitus kostautui häviönä tänään. Koko kausi kiteytyi tämän päivän tolppalaukauksiin. Tuntuu, että juoksemme koko ajan ylämäkeen.
GrIFK oli varmistanut jo alemman jatkosarjan voiton ja päävalmentaja Mikko Koskue olikin tyytyväinen joukkueen asenteeseen.
– Hyvä peli kauttaaltaan ja onnistumisia laajalla rintamalla. Taisteltiin hyvin, vaikkei tuloksella meille ollutkaan väliä.
Ottelun parhaana palkittu Alexander von Numers antoi kehuja myös SIF:lle.
– Tasainen ottelu, SIF taisteli hyvin. Siuntion 6-0 puolustus toisen jakson alussa toimi hyvin ja antoi meille hyvän alun. Tämän seurauksena heidän oli otettava riskejä ja me saimme helppoja osumia tyhjään maaliin. SIF joutui taas nostamaan puolustustaan joka sopi meille hyvin ja hyödynsimme saamamme tilan tehokkaasti.
Maalintekijät
SIF: Gustav Svanbäck 5, Jan Hagman 5, Ardo Puna 4, Sten Maasalu 4, Albin Järvinen 4, Ott Varik 3, Taavi Tibar 2, Vincent Voutilainen 1
GrIFK: Sami Silfver 7, Alexander von Numers 6, Richard Sundberg 5, Benjamin Olsson 4, Fredrik Forss 4, Miro Koljonen 3, Jasper Hellberg 2, Erik Åkermarck 1, Atte Pakarinen 1
LähiTapiola-tähtipelaajat
Alexander von Numers GrIFK 3
Gustav Svanbäck SIF 2
Sami Silfver GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Albin Järvinen 1 x 2 min, Edvin Voutilainen 1 x 2 min, Rony Leven suora punainen kortti
GrIFK: Niclas Laurent 1 x 2 min, Richard Sundberg 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund