Vallitsevasta tilanteesta huolimatta miesten käsipallon SM-liiga porskuttaa eteenpäin mahdollisuuksien mukaan. Sunnuntaina 13.12 kello 18.15 sarjajohtaja Dicken saa kotikentällään vastaansa sarjanelosen, Sjundeå IF:n. Sarjataulukko on hieman ontuva, joukkueet ovat pelanneet otteluita tähän asti melko epätasaisesti, 8-12 ottelua.

Dickenin sarjajohto on selkeä. Se on ainoana joukkueena voittanut kaikki pelaamansa ottelut, 11 kpl, maalierolla +115 (378-263). Se tarkoittaa keskimäärin hieman yli 10 maalin voittoa/ottelu, mitä on pidettävä vakuuttavana saldona. Syynä tähän on joukkueen kurinalainen kollektiivisuus, joka rankaisee vastustajaa virheistä armotta kentän molemmissa päissä.

SIF:n valmentaja pitää Dickeniä todella haastavana vastustajana: ”Kyseessä on todella hyvä joukkue joka pystyy minimoimaan virheensä samalla kun se pakottaa vastustajansa virheisiin. Kyllä oma joukkuekin tietää tämän, mutta pyrkimyksenämme on että emme lähtisi otteluun valmiiksi alistuneina. Hyvää joukkuetta pitää arvostaa, mutta kunnioitus ei saa mennä liiallisuuksiin”, toteaa Marcus Sjöstedt.

SIF:n osalta otteluohjelma on mielenkiintoinen. Edellisen ottelunsa SIF pelasi 27.11, reilut kaksi viikkoa sitten. SIF kohtaa vielä ennen joulutaukoa Fennia Arenalla keskiviikkona 16.12 HIFK:n ja lauantaina 19.12 ÅIFK:n. Tammikuussa runkosarjan päätöskierroksilla SIF ei pelaa yhtään kotiottelua.

Dicken-SIF Pirkkolassa 13.12 kello 18.15 (ilman yleisöä) ja suorana SolidSportilla.

Kuva: Niklas Montonen