Runkosarjan kakkoseksi pistekeskiarvolla 1,71 sijoittunut liigan kestomenestyjä Cocks saapuu runkosarjanelosen SIF (pka 0,85) vieraaksi keskiviikkona 3.3 kello 19.

Cocks koki ennen kauden alkua merkittäviä muutoksia. Nimekkäin lähtijä oli tietysti Nico Rönnberg, joka vielä syksyn aikana ehti palata takaisin Ranskan pääsarjajoukkue US Ivryn riveistä vahvistamaan kasvattajaseuransa miehistöä koti-Suomeen. Cocksin ehkäpä nimekkäin hankinta kaudelle on Ivan Mosic (Srb) joka saapui Suomeen Espanjasta, Ademar Leonin organisaatiosta. Maalitykki on nykyisen joukkueensa maalintekijätilaston kakkospaikalla Teemu Tammisen pitäessä kärkipaikkaa. Maalivahti Giedrius Morkunas palasi Ranskasta Vitalii Shitskon aisapariksi maalin suulle.

Muutoksen tuulet puhalsivat Riihimäellä myös joulutauolla kun päävalmentaja Boris Dvorsek sai väistyä Kaj Kekin tieltä. Ensimmäinen ottelu uuden päävalmentajan alaisuudessa sattui sopivasti juuri SIF:ää vastaan, joka kärsikin vieraskentällä selvän 37-24 tappion. Kolme päivää myöhemmin Cocks oli tiukoilla vieraspelissään GrIFK:ta vastaan voittaen kuitenkin lopulta ottelun ”Luolassa” lukemin 24-27. Cupin välierässä Dicken saalisti voiton puna-keltaisten kotiareenalta lukemin 26-30.

Ylemmän loppusarjan edetessä Cocksin peli on alkanut asettua yhä paremmin uomiinsa. Viime kierroksilta on tuloksena ollut kaksi voittoa Dickenistä; kotiottelu päättyi lukemiin 33-23 ja vierasottelu vajaata viikkoa myöhemmin 25-26.

Kevään ratkaisupelejä silmällä pitäen on mielenkiintoista että ainakin ylemmän jatkosarjan kolme parasta joukkuetta ovat pelanneet ristiin ja pystyvät tosissaan haastamaan toisensa. Kotikentän merkitys voi olla ottelusarjassa jopa ratkaiseva tekijä. Nähtäväksi jää mikä joukkue on neljäs välieriin osallistuja ja mihin suorituksiin se pystyy venymään.

Jonkinlaista venymistä nähtiin viime lauantain kierroksella kun SIF oli lähellä yllättää cupmestari BK-46:n heidän kotiareenallaan. Ottelu päättyi kuitenkin lopulta lukemiin 32-31 ja yllätys jäi puolitiehen. SIF pelasi kapealla miehistöllään onnistuneen ennakkoluulottomasti, kun taas BK varsinkin avausjaksolla oli asiaa tuntevien mukaan liikkeellä hieman ”puolivaloilla”. Keskiviikkona SIF:ää odottaa taas kova iltapuhde.

Ottelu Fennia-Arenalla alkaa keskiviikkona kello 19.00. Yleisöä ei vallitsevien olosuhteiden vuoksi saada katsomoon päästää.  SolidSport välittää ottelun suorana ja sen selostaa Johan Nyberg tuttuun asiantuntevaan tyyliinsä.

Ylempi loppusarja pelataan päätökseen lauantaina 6.3. SIF kohtaa tuolloin Pirkkolassa Dickenin (ottelu kello 16.15) ja BK-46 vierailee Riihimäen Cocks Areenalla (ottelu kello 16.00)