Anton Luuppala
Foto: Christer Ahlin, Hallmedia

Luuppala palaa Siuntioon neljän Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen. Hän nousi SIF:n SM-liigajoukkueen pelaavaan miehistöön kaudella 2011-2012 17-vuotiaana ja ehti ennen siirtoaan Ruotsiin pelata SM-liigassa 105 ottelua tehden niissä 365 maalia.

Kesällä 2015 Luuppala muutti Tukholmaan opiskelemaan ja siirtyi samalla IFK Tumba HK:hon, Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Allsvenskaniin. 

Ensimmäinen kausi sujui valitettavasti enimmäkseen loukkaantumisten merkeissä, mutta kaksi seuraavaa kautta sujuivat Tumbassa terveenä. Opiskelujen päätyttyä viime keväänä tarjoutui mahdollisuus siirtyä kaudelle 2018-2019 Allsvenskan-tulokkaan, ASK Anderstorpin, riveihin Smoolantiin. Kauden aikana alkoi kuitenkin käydä yhä selvemmäksi että Ruotsin seikkailu saattaisi olla kääntymässä kohti loppuaan, ainakin tältä erää. Suomeen muutto alkoi tuntua yhä houkuttelevammalta vaihtoehdolta.

  • Mielestäni ASK:hon oli täksi kaudeksi hankittu hyviä pelaajia ja meillä oli paperilla Allsvenskan-tasoinen joukkue kasassa. Kauden ensimmäisessä sarjapelissä voitimme vieraissa Varberg;in, joukkueen joka nousi tämän kauden lopuksi Ruotsin korkeimmalle sarjatasolle Handbollsligan:iin. Luulen että se voitto ”nousi hiukan liikaa päähän” emmekä enää tämän jälkeen saaneet peliä toimimaan yhtä hyvin. Hävisimme vielä pari tärkeää ottelua joulua edeltävillä kierroksilla ja siitä alamäki vain jatkui. En halua sanoa mitään pahaa Anderstorpista, mutta kun ottelut eivät mene toivotulla tavalla ja elät talven pimeässä keskellä metsää, alkaa väistämättä pieni koti-ikävä iskeä. Päätimme tyttöystäväni kanssa että muutamme kauden päätyttyä takaisin kotiin.

Yhteensä Ruotsin vuosilta karttui kokemusta 71 ottelun- ja 278 maalin verran. Mitä Ruotsin vuosista jäi päällimmäisenä mieleen?

  • Paljon hienoja kokemuksia ja uusia ystäviä mutta ennen kaikkea Ruotsiin tottumista, uuden oppimista ja mielenkiintoisia otteluita. Olen saanut pelata sekä hyvien pelaajien kanssa että hyviä pelaajia vastaan. Viihdyin Tukholmassa todella hyvin, olen myös kiitollinen siitä että sain pelata Anderstorpissa ja sitä kautta tutustua paremmin Ruotsin eteläisempiin osiin. Reilun 100 km:n säteeltä löytyvät m.m Göteborg, Halmstad ja Jönköping  

Kesäkuun lopussa on edessä muutto Espooseen. Millä mielellä palaat Suomeen ja Sjundeå IF:ään?

  • Odotan muuttoa mielenkiinnolla, samoin joukkueeseen liittymistä. SIF:n kevään 2015 joukkueesta ei taida olla hirveän montaa pelaajaa jäljellä, joten paljon muutoksia on tullut. Samalla kotiseuraan on aina mukava palata, olen useasti kotona ollessani käynyt seuran treeneissä ja kyllä SIF on aina ollut minulle se luonnollisin valinta.

Oletko seurannut SM-liigaa Ruotsista käsin?

  • Yksittäisiä otteluita ja tuloksia sen verran että tiedän Cocksin ja Dickenin hallitsevan sarjaa. Ensi kaudesta olen kuullut huhuja että ainakin BK ja GrIFK vahvistuvat merkittävästi. Kun Dicken vielä saa Ianin riveihinsä ja Cocksin tavoitteet ovat SM-liigaa korkeammalla, voidaan ensi kaudesta odottaa kovaa ja tasokasta.

Mitä voit tuoda joukkueeseen?

  • Toivottavasti voin auttaa joukkuetta voittamaan otteluita.

Mitä odotuksia sinulla on?

  • Että joukkue pelaa hyvää käsipalloa ja pärjää sarjassa, itse toivon pysyväni terveenä.

Faktat:

Nimi: Anton Luuppala

Kasvattajaseura: Sjundeå IF

Syntymävuosi: 1994

Pituus/paino: 183/88

Pelipaikka: K9 (V9)

Muut seurat: 

  • IFK Tumba HK (Allsvenskan) 2015-2018

ASK Anderstorp (Allsvenskan) 2018-2019