Seurassa on jo pidemmän aikaa etsitty sopivaa, von Numersin kaltaista, 9-metrin pelaajaa jolta löytyy heittovoiman lisäksi puolustuspään osaamista. Kun neuvottelut pronssipelien jälkeen saatiin käyntiin, kävi ilmi että ajankohta seuranvaihdolle oli otollinen ja näin sopimus kaudelle 2018-2019 syntyi.

Käsipalloyleisö tuntee von Numersin kovaheittoisena vasempana takamiehenä, mutta hän pystyy pelaamaan myös muilla takamiehen paikoilla. Sen lisäksi hänen puolustuspelaamisensa on vahvaa. Tapasimme Alexanderin Äitienpäivän aikoihin lyhyen haastattelun merkeissä:

Tervetuloa Sjundeå IF:ään. Esittele itsesi Siuntiolaisyleisölle kertomalla hieman käsipallotaustastasi!

  • Olen varttunut Kauniaisissa, käsipallo-oppini olen saanut GrIFK:ssa. Siellä olen pelannut ekaluokkalaisesta lähtien, poikkeuksena kaudet 2013-2016 jolloin edustin HIFK:ta.

Mitkä ovat parhaat muistosi käsipallourallasi?

  • Minulla on paljon hienoja muistoja P94 maajoukkueesta. Paras taitaa olla vuodelta 2012 kun me kotikarsinnoissa maalis- huhtikuun vaihteessa kohtasimme Liettuan ja Portugalin ja selvisimme heinäkuun EM-kisoihin Itävaltaan. Miesten maajoukkueessa olen pelannut kuusi ottelua. Keväällä 2017 voitimme pronssimitalit otteluissa SIF:ää vastaan.

Miksi päätit vaihtaa seuraa tulevalle kaudelle?

  • Yksi tärkeä syy löytyy valmentajakaksikosta Nordling-Sjöstedt. Uskon heidän pystyvän kehittämään minua pelaajana sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Myös ensi vuoden käytännön järjestelyitä silmälläpitäen siirtoajankohta on oikein sopiva.

Mitä tiedät uudesta seurastasi ja joukkueesta?

  • Käsipallosuomi on tunnetusti melko pieni, joten tunnen osan joukkueen pelaajista. GrIFK:n ja SIF:n keskinäiset ottelut ovat yleensä olleet melko tasaisia ja vähämaalisia. Seurassa kasvatetaan hyviä pelaajia ja vahvistuksia hankitaan tarpeen mukaan. Minulla on kuva kunnianhimoisesta seurasta, joka haluaa menestyä varsinkin nyt kun se viettää syksyllä 100-vuotisjuhliaan.

Miten voit myötävaikuttaa menestyksen saavuttamiseen?

  • Parhaat avuni ovat puolustuspelaaminen ja heittovoima.

Mitkä ovat tulevaisuudensuunnitelmasi siviilissä ja käsipalloilijana?

  • Siviilissä, hmmm… Mielenkiintoinen kysymys varsinkin nyt, kun olen kesällä astumassa asepalvelukseen. Diplomi-insinöörin opintoni ovat nyt siinä vaiheessa että ajankohta on otollinen sen suorittamiselle. Käsipalloilijana haluan kehittyä edelleen ja tietysti jossain vaiheessa, sopivan tilaisuuden tullen, olisi mielenkiintoista kokeilla pelaamista ulkomailla.

Tervetuloa Sjundeå IF:ään, odotamme mielenkiinnolla näkemistäsi keltavihreässä peliasussa!

Niclas Karlsson kommentoi tulokasta: ”Tässä on juuri etsimämme pelaajatyyppi. Ihmisenä hän on erittäin miellyttävä ja sympaattinen, hän tulee sopimaan joukkueeseen täydellisesti! Ensi kauden joukkue alkaa muutenkin muotoutua, haemme vielä 2-3 pelaajaa ja tavoitteenamme on esitellä ensi kauden joukkue kokonaisuudessaan 3-4 viikon kuluessa.”

 

 

Faktat lyhyesti:

Nimi: Alexander von Numers

Lempinimet: Ale, Alexu, Numero

Kasvattajaseura: Grankulla IFK

Syntymävuosi: 1994

Pituus: 193 cm

Paino: 94 kg

Pelipaikka: V9 (myös K9 ja O9)