I jakten på en tvåvägsspelare som i anfallet är skytt på nio meter, har man inom klubben under en längre tid haft siktet inställt på en spelare av von Numers kaliber. Då man efter bronskamperna inledde förhandlingarna, visade det sig att tidpunkten för ett klubbyte var gynnsam och man kunde komma överens om villkoren för spel i Sjundeå IF säsongen 2018-2019.

Handbollspubliken känner von Numers som en hårt skjutande V9a som också kan spela på de övriga backpositionerna, även hans försvarsarbete håller hög klass. Vi träffade Alexander för en intervju i tiderna kring Morsdagen.

Välkommen till Sjundeå IF, presentera dej för Sjundeåpubliken genom att berätta lite om din handbollsbakgrund!

  • Jag är uppvuxen i Grankulla och handbollsfostrad av GrIFK. Där har jag spelat sedan första klassen i skolan, undantaget säsongerna 2013-2016 då jag representerade HIFK.

Vilka är dina bästa minnen då du tänker på din handbollskarriär?

  • Jag har många fina minnen från åren med P94-landslaget. Det kulminerade i att vi i hemmakavalet mot Litauen och Portugal i egenskap av gruppsegrare kunde kvalificera oss för EM i Österrike i juli 2012. Herrlandslagsskjortan har jag fått bära under 6 landskamper. Våren 2017 besegrade vi Sjundeå IF i bronskampen.

Varför valde du att byta klubb inför kommande säsong?

  • En viktig orsak var tränarduon Nordling-Sjöstedt, som jag förväntar mej kunna utveckla mej som spelare både i försvars- och anfallsspelet. Även de praktiska arrangemangen kring nästa år gör att tiden för klubbytet är lämpligt.

Vad vet du om din nya klubb och ditt nya lag?

  • Handbollsfinland är rätt litet, så jag känner ju en del av spelarna i laget. Med GrIFK brukar vi ofta spela rätt jämna och målfattiga matcher mot SIF. Man brukar få fram duktiga spelare från egna led och förstärker enligt behov. Jag har en bild av en ambitiös klubb som vill nå framgång speciellt nu då föreningen fyller 100 år 2018.

Vad kan du bidra med i jakten på framgång?

  • Mina bästa kvalitéer ligger nog i skottstyrkan och försvarsarbetet.

Vilka är dina framtidsplaner dels civilt, men också som handbollsspelare?

  • Civilt, hmmm… Intressant fråga speciellt då jag under sommaren hoppas få börja avtjäna min värnplikt. I mina diplomingenjörsstudier har jag kommit till ett skede då det vore lämpligt att ta ett ”arméavbrott”. Inom handbollen vill jag fortsätta utvecklas och visst kunde det vara intressant att någon gång, vid lämpligt tillfälle i framtiden, pröva på spel utomlands.

Välkommen till Sjundeå IF, vi ser fram emot att se dej i den gulgröna speldräkten!

Niclas Karlsson kommenterar nyförvärvet: ”Det är precis den spelartyp vi söker, också som person är han mycket trevlig och kommer att smälta in perfekt i laget! Nästa års lag börjar ta form, vi söker ännu 2-3 spelare och har för avsikt att ha den slutgiltiga truppen spikad inom 3-4 veckor.”

 

 

Kort fakta:

Namn: Alexander von Numers

Smeknamn: Ale, Alexu, Numero

Moderförening: Grankulla IFK

Födelseår: 1994

Längd: 193 cm

Vikt: 94 kg

Position: V9 (även M9 och H9)