HandbollSuomen cup saatiin jo käyntiin, mutta lauantain ottelu tuo vastaan aivan eritasoisen vastustajan. Hallitseva liiga- ja cupmestari sekä Baltian liigan voittaja aloittaa liigakauden vahvana ja yksinäisenä ennakkosuosikkina. Jotain joukkueen panostuksesta kertoo se että ohjelmassa on tällä kaudella mm. EHF Champions League ja rosterissa kotimaisten maajoukkuepelaajien lisäksi 2/3 ulkomaalaispelaajia.

Cocksin miehitys on muuttunut tälle kaudelle maltillisesti, lähtijöitä on kolme ja tulijoita kaksi. Molemmat tulijat ovat pelintekijöitä (K9). Sasa Puljizovic pelasi viime kaudella Ruotsin Elitserienissä (OV Helsingborg) ja Oleksandr Kyrylenko Puolassa (Spojnia Gdynia).

Ne joilla oli mahdollisuus seurata Cocksin EHF-cupin pelejä viime kaudella, tietävät millaisiin otteisiin joukkue parhaimmillaan pystyy. Cocksin (ja Suomen) paras pelaaja on Nico Rönnberg, joka tarvittaessa pystyy lähes yksin ottamaan joukkueensa ”reppuselkään” voiton metsästyksessä.

Joukkueen nuoriksi pelaajiksi luetaan 1996 syntyneet karjaalaislähtöiset André Udd ja Theo Westerlund, joista varsinkin viimeksi mainittu on kärsinyt todella huonosta onnesta loukkaantumisten suhteen.

Joukkue on täynnä kovia pelimiehiä, parhaiten käsitykseen pääsee tulemalla itse toteamaan asia Folksam Arenalle.

Kotijoukkueelle kyseessä on mielenkiintoinen ottelu; miten SIF kestää vierailijoiden rynnistyksen? Varmaa on ainakin se, että kovempaa vastusta kotimaan kentiltä ei nykyisellään löydy.

SIF-Cocks Folksam Arenalla la 8.9 klo 17.00