Ottelu eteni tasaisena ensimmäiset 15 minuuttia, jonka jälkeen vierailija HIFK siirtyi kuskin paikalle. 25
pelin jälkeen eroa oli jo viisi maalia, mutta loppujakson pieni terästäytyminen kavensi tilannetta puoliajalle tultaessa.

HIFK jatkoi tahdin määräämistä toisen jakson ensimmäiset 15 minuuttia, mutta sitten alkoi kotijoukkueen kiri. Syitä nousun ratkaisevaksi tekijäksi on varmasti useita, mutta ainakin SIF-puolustuspelin tiivistyminen, HIFK:n hieman hätäiset ratkaisut hyökkäyspäässä sekä tolppien väliin vaihdetun Mika Malassun torjunnat myötävaikuttivat oleellisesti lopputulokseen. Kun viisi minuuttia oli pelaamatta vierailija johti ottelua 29-31, mutta Sten Maasalu toi joukkueensa maalin päähän 30-31. Ott Varikin ulosajon aikana ottelun kolmostähti Roman Protcenko vei taas joukkueensa kahden maalin päähän, 30-32.

Aikalisän (57.25) jälkeen Gustav Svanbäck kavensi tilanteeksi 31-32, mutta ottelun kakkostähti Niclas Ahlgren vei vieraat ottelun yhdeksännellä maalillaan taas kahden maalin päähän, 33-31. Kun pelaamatta oli reilu minuutti, Atte Marjamäki otti vastuuta ja punnersi joukkueensa maalin päähän 32-33. HIFK käytti viimeisen aikalisänsä ajassa 59.25 ja näytti vahvasti voittajajoukkueelta. Sen viimeinen hyökkäys ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta ja SIF pääsi vielä hyökkäämään 7-6 miehityksellä. Pallo pelattiin laitaan Gustav Svanbäckille, jota tuomareiden näkemyksen mukaan rikottiin heittotilanteessa, tuloksena sulkeminen Vili Mattilalle ja seitsemän metrin heitto SIF:lle. Viivalle asettui ottelun ykköstähdeksi valittu Ott Varik, joka laittoi pallon varmasti maaliin; kymmenettä kertaa tässä ottelussa. Ottelutapahtumat huomioiden kyseessä oli SIF:lle voitettu piste, HIFK:lle hävitty.

Kotijoukkueesta on onnistujina mainittava Varikin ja Malassun lisäksi ainakin Gustav Svanbäck, Jan Hagman sekä erityisesti puolustuspäässä Vincent Voutilainen. Rony Lévenin 12 torjuntaa vuotavan puolustuksen edessä on hyvä lukema, vaikka mies hieman tuskailikin asemaansa. Maalivahdin vaihdon jälkeen puolustus terästikin otteitaan huomattavasti. HIFK:n onnistujiin, tähtipelaajien lisäksi, luetaan ainakin lopun epäonninen Vili Mattila sekä tulisieluinen Nikola Zujic. Rutinoituneet Kristian Jansson ja Johannes Bargum ovat vuodesta toiseen luotettavia kentän molemmissa päissä.

Ottelun kulku viiden minuutin jaksoissa:

  1. puoliaika: 2-2, 5-5, 7-7, 9-12, 10-15, 14-17
  2. puoliaika: 16-20, 19-24, 21-26, 26-29, 29-31, 33-33

Maalit

SIF:

Varik 10, Svanbäck 5, Hagman 5, Maasalu 5, Voutilainen 3, Marjamäki 3, Tibar 1, Weurlander 1

HIFK

Ahlgren 9, Protcenko 6, Zujic 5, Mattila 5, Shevchenko 3, Jansson 2, Bargum 2, Tamminen 1