Kyseessä on todella tärkeä ottelu molemmille, sillä alemman jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta (sarjasijoitus 5-6) kohtaavat ylemmän loppusarjan kaksi viimeistä joukkuetta (sijat 3-4) taistelussa välieräpaikoista. GrIFK:lla on alemman loppusarjan alkaessa pisteitä 11, HIFK:lla 7 ja SIF:lla 6, kun taas ÅIFK on pisteittä. Näin voitaisiin ennakoida että tiukimman taiston puolivälieriin pääsystä käyvät juuri lauantaina kohtaavat joukkueet. Loppusarjoissa pelataan kaksinkertainen sarja, eli kuusi ottelua.
SM-liigan runkosarjassa joukkueet kohtasivat kahdesti. Lokakuun alussa Siuntiossa päädyttiin pistejakoon lukemin 33-33, tammikuussa Urheilutalolla lukemat kirjattiin kotijoukkueelle 30-23.
Lokakuusta tammikuuhun HIFK-rosterissa on tapahtunut muutamia muutoksia muutenkin kuin pelinumeroiden osalta. Varmaa on että nämä muutokset pelaajistossa eivät ainakaan helpota vastustajan pistemetsästystä. ”Uusia” nimiä rosterissa ovat Harri Loikala, Thomas Åkermarck, Harri Pitkänen, Christoffer Eneberg ja Oscar Udd. Ensin mainitut nimet ovat entuudestaan tuttuja punapaidoista, viimeksi mainittu piti reilun vuoden mittaisen tauon käsipallokentiltä mutta paluu tositoimiin on ex-karjaalaiselta sujunut HIFK:ssa mallikkaasti. Kovaheittoisen Uddin mukaantulo on tuonut valmentajakaksikolle Grinishin-Bäcklund uuden vaihtoehdon takamiesarsenaaliin. Niclas Ahlgren (121), Roman Protcenko (92) ja Nikola Zujic (87) ovat olleet joukkueensa tehokkaimpia maalintekijöitä, myös onnistumisprosentit ovat kovalla tasolla.
SIF joutuu siis kovaan testiin heti alemman loppusarjan ensimmäisessä koitoksessa. Tule paikan päälle toteamaan joukkueiden tämänhetkiset voimasuhteet!