Varik pelasi itsensä kertaheitolla siuntiolaisyleisön sydämiin mukaansatempaavalla pelityylillään.

Käsipallo on tietysti joukkuepeli jossa joukkue voittaa ja häviää yhdessä. Tänään Varikin otteet varsinkin ottelun avauspuoliskolla tarjosi yleisölle todella paljon viihdykettä.

SIF karkasi jo ottelun alussa muutaman maalin johtoon, mutta tilanteesta 9-4 vierailija nousi Fredrik Lundenin johdattamana lukemiin 9-7. Tuntui ettei puolustus millään päässyt selville miehen tekemisistä. Jakson viimeisen kympin ryhtiliike sai onneksi aikaan sen että eroa alkoi tulla lisää.

Toisen jakson alussa kotijoukkue paransiotteitaan kentän molemmissa päissä ja karkasi parhaimmillaan jo 12 maalin johtoon. PIF pakotettiin hyökkäyspäässä helppoihin virheisiin ja, ketään väheksymättä, Lunden oli joukkueensa ainoita todella vaarallisia pelaajia. Toisaalta myös kotijoukkueen puolustuspelaaminen oli hetkittäin todella sekavaa ja laiskaa. Vaihtoruletin alettua pyöriä kunnolla 45 minuutin pelin jälkeen, seurasi jakso jonka tapahtumia kotijoukkueen pelaajien pitää miettiä huolella. Tilanteesta 25-14 vierailija nousi lähemmäs minuutti minuutilta kun se jaksoi pelata ennakkoluulottomasti taistellen loppuun asti. Kun Lunden oli vaihtopenkillä, täytyi muidenkin alkaa ottaa vastuuta, näin vierailija voitti ottelun viimeisen vartin lukemin 3-8. Kolme tehtyä maalia viimeisen viidentoista minuutin aikana ei anna aihetta turhaan päiden silittelyyn. Suurin osa liigan joukkueista on tämäniltaista vastusta kovempia, joten otteissa ja ennen kaikkea asenteessa on paljon parantamisen varaa.

Varikin ohella kotijoukkueesta pitää mainita Sten Maasalun ja Albin Järvisen hyvät otteet. Carl Weurlander väläytteli osaamistaan, mutta pelaamisesta paistaa ymmärrettävästi vielä tietty epävarmuus. Ilahduttavaa oli myös Taavi Tibarin paluu tositoimiin pitkän toipumisjakson jälkeen. Taavilla oli taas paikalla oma äänekäs ”fan-club”.

Ottelua seurasi yli 300 katsojaa. Osasyynä tälle oli varmasti Folksam Arenalla pidetty kauden kick-off tilaisuus, johon osallistui paljon seuran junioreita.

Seuraava kotiottelu pelataan Folksam Arenalla 28.9 kello 18.30, jolloin Suomen Cupissa vastaan asettuu GrIFK.

SIF:n päävalmentaja Kaj Hagman oli varsin kriittinen voitosta huolimatta.

– Pysyimme omalla tasolla vain hetkittäin tänään ja odotankin enemmän uhrautuvaisuutta ja paloa ratkaisuihin. Loppulukemat eivät tyydytä, meidän olisi pitänyt pystyä tekemään huomattavasti enemmän maaleja.

– Uudet vahvistuksemme, Sten Maasalu ja Ott Varik tuovat peliimme vauhtia ja taistelutahtoa, sitä oli hienoa seurata. Toivon mukaan se tarttuu muuhunkin joukkueeseen, Hagman analysoi.

PIF:n päävalmentaja Boris Dvorsek ei lähtenyt tappiota selittelemään.

– Onnittelut voittajalle, SIF:llä on hyvä joukkue. He pelasivat paremmin tänään ja ansaitsivat voiton. Meillä on nuori joukkue ja tarvitsemme vähän aikaa saadaksemme pelin kuntoon. Pelimme paranee ottelu ottelulta, erityisesti kun taistelemme pysyäksemme liigassa. Hyvät tuomarit tänään, Dvorsek kiitteli.

Ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin vei SIF:n Varik.

– Vähän hankala peli tänään, erityisesti toisen puoliajan alku oli vaikea. Maalivahtimme Rony Leven pelasi hyvin, kuten myös Sten Maasalu. Ottelun lopussa saimme puolustuksen kuntoon ja muutamia helppoja maaleja, sillä voitimme ottelun, Varik kertasi ratkaisua.

Maalintekijät
SIF: Varik Ott 6, Maasalu Sten 6, Svanbäck Gustav 4, Järvinen Albin 4, Weurlander Carl 3, Voutilainen Vincent 2, Tibar Taavi 2, Marjamäki Atte 1
PIF: Lunden Fredrik 10, Tasevski Vlatko 5, Mattsson Robin 3, Timgren Felix 1, Söderlund Daniel 1, Miladinovski Andrej 1, Leandersson Samuel 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Varik Ott SIF 3
Lunden Fredrik PIF 2
Maasalu Sten SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Marjamäki Atte 1 x 2 min
PIF: Lunden Fredrik 1 x 2 min, Mattsson Robin 1 x 2 min, Miladinovski Andrej 1 x 2 min

Erotuomarit: Kaulio Teemu – Skogberg Johan

Yleisöä: 342