Seuran historiaa lyhyesti:
Seura perustettiin 21. kesäkuuta 1918 nimellä Sjundeå Idrotts- och Skytteförening. Ensimmäisten vuosikymmenten aikana lajeina oli hiihto, suunnistus ja yleisurheilu, sekä vuodesta 1933 myös pesäpallo.

Vuonna 1949 Sjundeå IF pelasi ensimmäisen käsipallo-ottelunsa. Seuraavana vuonna SIF voitti piirin aloittelijasarjan käsipallossa. 1950-luvulla erityisesti hiihto- ja yleisurheilujaostot menestyivät. 1950-luvun alussa myös painonnosto otettiin seuran ohjelmaan. 1950-luvun lopussa ja koko 1960-luvun aikana käsipallo kasvoi yhä vahvemmaksi lajiksi seurassa. Samaan aikaan toiminta hiihdossa ja erityisesti suunnistuksessa väheni. Vuosina 1960 ja 1965 SIF pelasi käsipallon mestaruussarjassa, mutta molempina vuosina vierailu jäi vain vuoden mittaiseksi.

Vuonna 1979 seuran suunnistajat liittyivät uuteen suunnistusseuraan, OK Orreniin, ja seuraavana vuonna hiihtäjät seurasivat suunistajien esimerkkiä siirtymällä IK Trissaniin. Tästä lähtien seurassa on ollut kaksi jaostoa, käsipallo ja yleisurheilu. Näistä käsipallo oli selkeästi vahvempi 1980-luvulla, jolloin seura voitti useita mitaleita ja kaksi Suomen mestaruutta. Yleisurheilu keskittyi lähinnä junioritoimintaan aina vuoteen 1994, jolloin seuraan perustettiin “SIF-löparstall”, joka pa nostaa keski- ja pitkänmatkanjuoksuun. Vuodesta 1998 SIF on yleisurheilun seuraluokittelussa valioluokan seura. Myös käsipallossa SIF on 1990- ja 2000-luvuilla Suomen parhaita seuroja.

Me kaikki muodostamme Sjundeå IF:n
Sjundeå IF on viime vuosina kehittänyt toimintaansa molemmissa jaostoissaan, käsipallossa ja yleisurheilussa. Todisteena toiminnan onnistumisesta ovat sekä nuorten urheilijoiden määrän nousu että urheilullinen menestys.
Perinteet luovat pohjan:
Seuralla on pitkät ja kunniakkaat perinteet, huikea määrä ihmisiä on tehnyt seuran toiminnan mahdollistamiseksi valtavan määrän vapaaehtoistyötä. Sillä tiellä meidän on jatkettava. Edellisten sukupolvien työpanokset ovat mahdollistaneet seuran toiminnan nuorten hyväksi. Uusien urheilijoiden vanhempien on vuorollaan kannettava vastuu toiminnan jatkumisesta.

Pieni mutta suuri:
Sjundeå IF on kuntamme suurin kansanliike. Liikutamme lähes puolta kunnan nuorista käsipallossa ja yleisurheilussa. Pienessä kunnassamme olemme suurin, mutta silti pieni,  yhteisö jossa kaikki voivat auttaa toisiaan ja kantaa vastuuta lasten ja nuorten kasvusta ja kehityksestä.

Pienen yhteisön suuri voimavara on talkootyö:
Seuran toiminnan kannalta vapaaehtoinen talkootyö on elinehto. Sen myötä seuran perimät maksut voidaan pitää kohtuullisella tasolla. Esimerkkejä talkootöistä ovat Sjundeå Cup- järjestelyt sekä muut kauden aikana järjestettävät joukkueen tai koko seuran yhteiset varainhankinta-aktiviteetit.

“Perinteitä ei voi ostaa”