Ottelu ratkesi jo melko aikaisessa vaiheessa kun vierailija lähti 3-3 tilanteesta hiljalleen kasvattamaan etumatkaansa. Kotijoukkue sinnitteli 2-3 maalin päässä mutta kun vierailija tilanteessa 7-11 teki kolme maalia putkeen ja lukemiksi 7-14, alkoi kotijoukkueen selkäranka katketa. Tauolla eroa oli juuri tuo 7 maalia.

Toinen jakso oli kuin pitkä siirtymä ottelun loppuun. Vaikka SIF hetkittäin pääsi pöytäkirjassa lähemmäksi vastustajaansa, parhaimmillaan neljän maalin päähän, ei kunnon taistelua voitosta koskaan syntynyt. Näin GrIFK lasketteli lopulta melko helppoon voittoon ja ansaitsi selvästi paikkansa välierissä.

Kokonaisuutena SIF:stä jäi hieman vaisu ja varovainen kuva. Kotijoukkueesta pirteimpiä otteita esittivät Ott Varik, Sten Maasalu ja Jan Hagman. Atte Marjamäki piristyi selvästi toiselle jaksolle, kun taas Vincent Voutilainen urakoi tuttuun tyyliinsä puolustuksessa. Miehen ottelu jäi kesken kolmannen ulosajon jälkeen. Monen ottelua seuranneen mielestä tuomarilinja oli varsinkin ottelun toisella jaksolla hieman häilyvä. Lopputuloksen kannalta sillä ei kuitenkaan ollut mainittavaa merkitystä.

GrIFK:n otteista paistoi rutiini ja pitkän yhteispelin mukanaan tuoma varmuus. Richard Sundberg, Sami Silfver ja Miro Koljonen pyörittivät peliä ja ratkaisivat joko itse tai syöttivät 6-metrin pelaajat tekopaikkoihin. Helpon näköistä ja tehokasta. Vaikka Patrik Johansson on joukkueessa uusi, hän sopeutuu helposti SM-liigan tasoon. Sen verran kokemusta miehellä on kovemmistakin sarjoista.

GrIFK:n päävalmentaja Mikko Koskue tiivisti ottelun etenemisen varsin ytimekkäästi:

– Hyvä ensimmäinen jakso, toinen jakso meni pelailuksi. Voitto ei ollut missään vaiheessa uhattuna.

SIF:n päävalmentaja Kaj Hagman antoi vastustajalle täyden tunnustuksen:

– Tappio on aina pettymys mutta nyt tiedetään tasomme. Pelistä näkee että heillä on ollut pelaava runko kauan kasassa, meillä taas on monta uutta jopa avauksessa, Hagman vertaili. Suurimmat ongelmat olivat keskuspuolustuksessa jossa kommunikaatio ei toiminut.

Maalintekijät:
SIF: Varik Ott 6, Maasalu Sten 6, Hagman Jan 4, Svanbäck Gustav 3, Voutilainen Vincent 2, Marjamäki Atte 2, Weurlander Carl 1, Järvinen Albin 1
GrIFK: Sundberg Richard 8, Silfver Sami 6, Hellberg Jasper 4, Olsson Benjamin 3, Koljonen Miro 3, Johanson Patrik 3, Forss Fredrik 3, Brummer Paavo 1

2 min ulosajot sekä sulkemiset:
SIF: Malassu Mika 1 x 2 min, Varik Ott 2 x 2 min, Voutilainen Vincent 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia
GrIFK: Brummer Paavo 2 x 2 min, Forss Fredrik 1 x 2 min, Georgs Albert 1 x 2 min, Lång Alexander 1 x 2 min

Erotuomarit: Korja Miro – Metsämäki Christopher

Yleisöä: 226