Riihimäen Cocks on vieraillut Siuntiossa syksyllä pariinkiin otteeseen, sillon vastustajat ovat olleet Luxemburgista ja Sloveniasta. Varsinkin viimeksi mainittua vastaan oman pään pelaaminen oli siinä määrin vakuuttavaa, että kymmenen maalin tekeminen olisi monelle kotimaiselle liigajoukkueelle ollut haastavaa. Palattuaan kotiin Slovenian vierailultaan EHF-cupin paikka takataskussa oli Dicken kuitenkin aiheuttaa matkarasituksesta toipuvalle Cocksille pistemenetyksen, mutta taipui lopulta kotikentällään lukemin 27-28. Käsipalloasiantuntijat väittävät että hallitseva Suomen mestari pelaisi osassa liigamittelöistä juuri sen verran kuin voittoon vaaditaan.

Oli miten oli, kertoo EHF-cupin lohkovaiheeseen selviäminen siitä miten kova nippu Cocksilla on jalkeilla. Uusia miehiä kerättiin taas sekä kotimaasta (Westerlund, Udd) että ulkomailta (Morkunas, Basaric, Zupanjac, Zaitsau). Vaikka uudet vahvistukset ovat laadukkaita, joukkueen vaarallisimpia pelaajia ovat vuodesta toiseen Nico Rönnberg ja Teemu Tamminen. Tosin on sanottava että varsinkin uuden maalivahdin, Giedrius Morkunaksen, otteet ovat olleet todella näkemisen arvoisia. Tämä joukkue on kyllä äärimmäisen hankala vastustaja, näin pitää tosin tällä panostuksella ollakin.

SIF lähtee otteluun hieman erityyppisellä valmistautumisjaksolla. Edellinen ottelu pelattiin 25.11, joten siitä on kulunut 2,5 viikkoa. Jos tästä ottelutuntuman puutteesta haluaa hakea positiivisia asioita, on yksi että pelaajien pikkukolhuja on tauon aikana saatu kuntoutettua. Isomman kolhun pelaajat tosin ovat vielä sivussa.

Perjantaina 15.12 SIF matkaa Paraisille ja ensi viikon keskiviikkona 20.12 Dicken vierailee Folksam Arenalla. Tasaisen otteluohjelman teko tuntuu olevan vuodesta toiseen yhtä vaikeaa.

”Rauha maassa ja ihmisillä hyvä tahto”, sillä sitten päästäänkin jo hiljalleen joulun viettoon. Kevätkausi alkaa SIF:n osalta ottelulla HIFK:ta vastaan Helsingin Urheilutalolla 19.1.2018.