Ottelu oli lopulta ennakkosuosikille juuri niin helppo kuin pahimmillaan saattoi ennakoida. Vaikka ottelun alussa maaleja mätettiin tasatahtiin tilanteeseen 5-5, ei Cocksilla ehtinyt tulla edes kunnolla hiki ennen kuin se vaivihkaa oli siirtynyt 6-11 johtoon. Riitti että vierailija painoi maltilla kaasua ja vaihtoi silmään yhden pykälän lisää jotta kotijoukkue putoaisi kyydistä, se riitti. Oikeastaan ainoa jännityksen kohde olikin maalieron suuruus, se saattoi kiinnostaa veikkaajia. Tasoero joukkueiden välillä oli valtava, muuta ei voi sanoa.

Cocks hallitsee kotimaan pelikenttiä niin suvereenisti että mahdollisia pistemenetyksiä voidaan pitää pienenä ihmeenä.

Huhut Folksam Arenalla tiesivät kertoa että Cocks pelaa EHF-cupin lohkovaiheen kotiottelunsa Siuntiossa. Jos tuo pitää paikkansa, hieno homma, toivottavasti nuo ottelut täyttävät hallin!

SIF:n osalta sarja jatkuu perjantaina 15.12 vierasottelulla PIF:ää vastaan.

SIF:n päävalmentaja Kaj Hagman totesi suoraan, että lähtökohdat olivat hiukan kuin olisi lähtenyt mopolla moottoritielle.

– Vaikea ottelu meille. Lähtötilanne on että meillä on jokaisella pelaajalla miinus 10 kg verrattuna Cocksiin. On vaikea sanoa mistä johtuu että pelimme näyttää ajoittain niin huonolta. Tämän matsin positiivinen juttu oli hyökkäyspeli ottelun alussa, Hagman mietti.

Cocks-luotsi Gintaras Savukynas oli esitykseen alun jälkeen tyytyväinen.

– Teimme kuten olimme sopineet. Meillä oli ottelu hallussa koko ajan. Alussa oli paljon juoksemista edestakaisin, mutta sitten saimme ottelun haltuun taas.

Vakuuttavimman pelaajan kommentti tittelin vei 12 maalia heittänyt Cocksin Nico Rönnberg, joka antoi tunnustuksen myös vastustajalle.

– Todella hyvä puolustus ja maalivahtipeli. Työskentelimme hienosti taaksepäin ja päästimme vain 23 maalia. Hyökkäyspäässä kurinalaisuus puuttui ja teimme paljon teknisiä virheitä. Siuntio taisteli hyvin, Rönnberg sanaili.

Maalintekijät
SIF:

Ott Varik 5, Sten Maasalu 5, Gustav Svanbäck 3, Albin Järvinen 3, Atte Marjamäki 2, Jan Hagman 2, Carl Weurlander 1, Vincent Voutilainen 1, Elias Nyman 1

Cocks:

Nico Rönnberg 12, Roni Syrjälä 6, Davor Basaric 6, Bojan Zupanjac 4, Yury Lukyanchuk 3, Aliaksandr Bachko 3, Viktar Zaitsau 2, Vitalie Nenita 2, Aliaksandr Tsitou 1

LähiTapiola-tähtipelaajat

Nico Rönnberg Cocks 3
Roni Syrjälä Cocks 2
Mika Malassu SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Carl Weurlander 1 x 2 min, Sten Maasalu 2 x 2 min
Cocks: –

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 198