Naisten joukkue saa kaivatun vahvistuksen kun toissakauden SIF Ladies-kapteeni Maria Barck palaa joukkueen vahvuuteen seuran juhlakaudelle. Maria on viettänyt välivuotta SM-sarjakentiltä kotikentällä ja haki pelituntumaa kaudella 2017-2018 1. divisioonan voittaneen  Pickala HD kanssa.
”Vaatiihan se itseltä ja perheeltä joustamista sekä paljon etukäteen suunnittelua. Onneksi minulla on vahva tuki kotona!”, Maria kertoo siitä miten arjen saa sopimaan yhteen käsipallopelaamisen sm tasolla.

Maria siirtyi Sjundeå IF riveihin ensimmäistä kertaa C-junnuikäisenä. Sen jälkeen Maria on pelannut 12 kautta seuran naisten joukkueessa.

Nyt Maria on taas valmis pelaamaan maan korkeammassa sarjassa.
”Tavoitteena on oman kokemuksen kautta auttaa joukkuetta ja tuoda varmuutta peliin”, kertoo Maria omasta henkilökohtaisesta tavoitteesta ensi kaudella.

Sjundeå IF naistenjoukkue jäi niukasti mitalipeleistä ulkopuolelle tällä kaudella mutta Maria uskoo, että ensi kaudella joukkue pelaa varmasti taas mitaleista; ”Yhteinen tavoite tarkentuu varmasti lähempänä kauden alkua, mutta omasta mielestäni mitalipeleihin pitää tähdätä”.

Joukkue on saanut uuden valmentajan; Taavi Tibar, kuka pelasi vielä edellisenä kaudella Sjundeå IF miestenjoukkueessa. Maria uskoo, että Taavilla on selkeä ajatus siitä, millaista peliä joukkue rakentaa ja mitä hän odottaa pelaajilta. Maria on huomannut Taavin olevan hyvin motivoitunut ja tuo yhteispeliin varmasti paljon uusia ideoita.
”Joukkueessa on monta nuorta lahjakasta lupausta, sekä jo pidemmän aikaa mukana olleita kokeneempia pelaajia. Mielestäni sen on hyvä yhdistelmä ja kun kaikki keskittyvät yhteiseen tavoitteeseen, saamme myös hyviä tuloksia aikaan”, Maria kertoo ensi kauden joukkueesta.

Maria, miksi valitsit Sjundeå IF?
”Olen pelannut SIF:ssä lähes koko pelaajaurani ja seura on lähellä sydäntä. Moni asia on entuudestaan tuttu, mutta samalla saan myös sopivasti uusia haasteita. Lisäksi on kunnia edustaa seuraa 100-vuotis juhlavuotena”.

Taavi kommentoi Marian paluuta naisten sm-sarjaan Sjundeå IF paidassa seuraavasti:  ”Olen todella onnellinen että saatiin Maria taas mukaan pelaamaan. Vaikka Marialla on jäänyt kausi väliin SM tasolla, uskon että hänen kokemukset auttavat meitä kovasti”.

Maria Barck
Ikä: 29
Perhe: Mies, Enny 5 v, Roy 8 kk ja vuoden ikäinen koira Ronja
Työ: Perheyritys logistiikka-alalla