Sunnuntai-iltapäivän liigamittelö eteni tasaisena ensimmäiset kuusi minuuttia lukemiin 6-6, joten varsinkaan ottelun alussa kummankaan joukkueen puolustuspeli ei kovin voimakkaisiin riemunkiljahduksiin antanut aihetta. Vierailija sai rivejään paremmin kasaan ja alkoi hitaasti mutta varmasti kasvattaa eroa keltapaitoihin. SIF-leirin hyökkäyspeli takkusi pahemman kerran, osasyynsä tähän oli tietysti Atlas-puolustuksella, ja vieraat pääsivät iskemään eroa Sebastian Säkkisen nopeilla vastaiskuilla ja Anthony Hellakosken oivalluksilla. Harvemmin nähty tapaus oli Tuomas Laitisen väistyminen Joonas Nokelaisen tieltä, tänään tämä kuitenkin nähtiin. Pienen alkujännityksen jälkeen nuorukainen hoitikin hommansa hienosti!

Käytännössä Atlas repi ottelun ratkaisseen eron kuudessa minuutissa kun se muutti lukemat 9-10:stä 9-14:aan. SIF:lle tarjottiin vielä mahdollisuutta tavoittaa karkumatkaa kun Atlaksen Milos Maksimovic ja Jani Kivinen ottivat kakkoset minuutin välein. Tämä ei kuitenkaan kotijoukkueelle kelvannut, vaan tuo jakso voitettiin ”vain” 2-1. SIF:n ylivoimapeli oli ottelussa muutenkin melkoisen heikkoa. Harmi, sillä jos vastustaja ottaa peräti kymmenen kakkosta, se pitäisi pystyä hyödyntämään. Olihan toki kotijoukkueellakin ulosajoja, kuusi kappaletta, joten ”nettovoitto” noista oli kahdeksan minuuttia ylivoimaa.

Tauolla eroa oli neljä maalia ja SIF lähti toisen jakson alussa ottamaan vieraiden karkumatkaa kiinni. Se näyttikin onnistuvan, kun ero kaventui jo kahteen maaliin ensimmäisen neljäminuuttisen aikana. 21-23 tilanteessa otettu ulosajo hieman jarrutti kiriä, vaikka se menikin maalien valossa tasan lukemin 1-1. Vielä 38 minuutin kohdalla ero oli kahdessa maalissa, mutta kun seuraava kolmeminuuttinen hävittiin ”pystyyn” (0-4), alkoi näyttää pahalta. Neljää maalia lähemmäs SIF ei enää ottelussa päässytkään Voutilaisen viimeisen minuutin kavennusta lukuunottamatta.

37 päästettyä maalia on karu lukema varsinkin kotikentällä. Pelkkiä asemapuolustuksen virheitä ne eivät kuitenkaan olleet, vaan myös hyökkäyspään takeltelu avasi vantaalaisille helppoja maalipaikkoja vastaiskujen kautta. Saiko Atlas sittenkin voittonsa hieman helposti…?

Siuntion peli pyöri totutusti Sten Maasalun ja Ott Varikin varassa, myös Jan Hagman ja Vincent Voutilanen esiintyivät pirteästi.

Tänään jalkeille saatiin vain 10 ulkopelaajaa, myös virustaudin kourissa kärvistelevä päävalmentaja Kaj Hagman puuttui rivistä. Ottelussa tuomittiin yhteensä peräti 16 ulosajoa.

Ottelun kulku viiden minuutin välein:

  1. jakso: 5-5, 7-10, 9-12, 12-16, 13-18, 16-20
  2. jakso: 22-24, 23-28, 26-31, 29-33, 31-36, 34-37

SIF:n valmentaja Toni Seijo löysi omiensa pelistä parannettavaa kentän molemmista päädyistä.

– Puolustus ei ollut hyvä tänään, olimme liian innokkaita hyökkäämään. Atlas oli tehokas hyökkäyspäässä ja hyödynsi hyvin meidän hätäiset ratkaisut ja rankaisivat nopeilla hyökkäyksillä.

Voitosta huolimatta Atlas Vantaan päävalmentaja Toni Kallio toivoi parempaa puolustuspelaamista omiltaan.

– Tämänpäiväisestä ottelusta tuli maalintekokilpailu, ei ihan minun makuuni. Puolustus ei pitänyt, 34 päästettyä maalia on liikaa. Onneksi voitimme kuitenkin.

SIF:lle yhdeksän maalia heittäneen ja ottelun vakuuttavimmaksi pelaajaksi nimetyn Maasalun mukaan poissaolot näkyivät SIF:n otteissa.

– Tänään oli vaikea peli. Meidän täytyy parantaa puolustustamme. Meillä on tällä hetkellä monta pelaaja toipilaina ja se näkyi pelissä. Käytännössä meillä 6 pelaajaa joutui pelaamaan 60 minuuttia ja se oli meille liikaa. Positiivista tänään oli että palasimme puolustukseen paljon paremmin kuin aikaisemmissa otteluissa, kaikki antoivat todella kaikkensa.


Maalintekijät
SIF: Ott Varik 9, Sten Maasalu 9, Gustav Svanbäck 5, Vincent Voutilainen 4, Jan Hagman 4, Atte Marjamäki 2, Taavi Tibar 1

Atlas Vantaa: Sebastian Säkkinen 10, Kenneth Åstrand 4, Erkka Näntö 4, Heikki Laitinen 4, Anthony Hellakoski 4, Géza Vasvári 2, Milos Maksimovic 2, Jani Kivinen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Sten Maasalu SIF 3
Sebastian Säkkinen Atlas Vantaa 2
Anthony Hellakoski Atlas Vantaa 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Gustav Svanbäck 1 x 2 min, Jan Hagman 1 x 2 min, Sten Maasalu 1 x 2 min, Taavi Tibar 2 x 2 min, Vincent Voutilainen 1 x 2 min
Atlas Vantaa: Anthony Hellakoski 1 x 2 min, Erkka Näntö 1 x 2 min, Gheorghe Safronii 1 x 2 min, Géza Vasvári 1 x 2 min, Heikki Laitinen 1 x 2 min, Jani Kivinen 2 x 2 min, Milos Maksimovic 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia

Erotuomarit: Jan-Erik Leandersson – Jan Helander

Yleisöä: 253